13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTransport public second hand pentru târgujieni

Transport public second hand pentru târgujieni

SC Transloc, societatea care asigură transportul în comun în Târgu Jiu, a solicitat mai multe oferte pentru achiziţionarea a cinci autobuze second hand, întrucât nu există fonduri pentru mijloace de transport noi.
SC Transloc intenţionează să „modernizeze“ parcul auto folosit la transportul în comun prin cumpărarea de autobuze second hand. Directorul Transloc, Vasile Căilean, a declarat că, în prezent, cel mai puţin costisitor pentru societatea care primeşte subvenţii de la consiliul local este cumpărarea de mijloace de transport „la mâna a doua“, fiind cu mult mai ieftine decât cele noi. Şefii Transloc au realizat un studiu al pieţei la nivel de ţară şi au descoperit că mai multe societăţi de transport în comun din Braşov, Covasna şi Vaslui au achiziţionat în ultimele luni autobuze second hand la preţuri convenabile, realizând economii, în raport cu ofertele primite de la firme care vând mijloace de transport noi. În prezent, pe străzile din municipiu circulă 28 de autobuze, din 34 câte erau până recent, de când s-a trecut la un nou program.

Vor să le cumpere până la sfârşitul anului  

Vasile Căilean a menţionat că şi-a propus să cumpere autobuzele până la sfârşitul acestui an, în limita fondurilor de care va dispune. Directorul Transloc a declarat că societatea pe care o conduce nu va concedia vreun salariat şi nu va scădea salariile.
„Ne desfăşurăm activitatea în conformitate cu actuala criză şi bugetul de care dispunem. Troleibuzele de acum corespund şi mai pot fi folosite. Şansele de a cumpăra autobuze noi sunt foarte mici, având în vedere preţurile. Probabil s-ar angaja credite. Noi am studiat oferte serioase şi am văzut că s-a procedat astfel, prin cumpărarea de autobuze second hand, şi în alte locuri din ţară. Nu am fi noi primii care am face asta“, a declarat directorul SC Transloc Târgu Jiu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU