19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalA început sesiunea

A început sesiunea

Cei 32.000 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi înscrişi la cele trei cicluri de studii universitare în cadrul Universităţii din Craiova au intrat în sesiune. Pentru o parte dintre studenţi ea a început la sfârşitul săptămânii trecute, cei mai mulţi însă vor intra în febra examenelor astăzi. Pentru fiecare disciplină prevăzută în planul de învăţământ care se încheie cu notă (obţinută la examen, verificare, proiect, practică etc.) se atribuie un număr de credite. Ziua şi ora susţinerii examenelor, pentru toate formele de învăţământ, se hotărăsc de către decanatele facultăţilor, la propunerea cadrului didactic titular şi cu acordul grupelor de studenţi. Programul se stabileşte pe grupe şi se aduce la cunoştinţa studenţilor prin afişare cu cel puţin două săptămâni înaintea începerii sesiunii de examene. Studentul care nu se prezintă la examen (este absent) sau care obţine o notă mai mică de 5 este considerat restanţier. „Sesiunea se va desfăşura până pe 14 februarie 2010, după care, în perioada 15-21 februarie 2010 este programată vacanţa intersemestrială. Semestrul al II-lea va dura şase săptămâni, în perioada 22 februarie – 3 aprilie 2010, şi va fi urmat de vacanţa de primăvară, în intervalul 4-11 aprilie 2010“, a precizat prof. univ. dr. Cristiana Teodorescu, consilier de imagine al Universităţii din Craiova.
Începâd cu 15 febraurie, se va desfăşura şi sesiunea de licenţă pentru absolvenţii din anii anteriori, care permite finalizarea studiilor de licenţă sau de master pentru toţi cei care nu au participat la sesiunea organizată în luna iunie. Evaluarea are ca scop evidenţierea capacităţii absolvenţilor de integrare a cunoştinţelor obţinute pe parcursul facultăţii şi de adaptare a acestora la procesul cognitiv din domeniul respectiv. Examenul de licenţă/diplomă constă din una-două probe în funcţie de hotărârea consiliului facultăţii: evaluarea cunoştinţelor fundamentale şi de specialitate (probă scrisă) şi/sau prezentarea şi susţinerea lucrării de licenţă/proiectului de diplomă, fiind promovat cu o medie de cel puţin 6. Examenul de disertaţie constă în prezentarea şi susţinerea lucrării de disertaţie, nota de promovare fiind de minimum 6. Înscrierea absolvenţilor la examenele de licenţă/disertaţie se face cu 15 zile înainte de începerea sesiunii, potrivit reprezentanţilor Universităţii din Craiova.
Şi studenţii medicinişti ai Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova au intrat în febra sesiunii de iarnă, care pentru ei a început pe 18 ianuarie şi va dura până pe 14 februarie 2010. Vacanţa intersemestrială este programată pentru perioada 15-28 februarie 2010, iar semestrul al doilea va începe pe 1 martie şi va avea 14 săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII