20 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalSport pe bani în Parcul Tineretului

Sport pe bani în Parcul Tineretului

Accesul la terenurile de tenis şi fotbal de la baza sportivă Parcul Tineretului se va face în curând contra cost.

Primăria propune consilierilor locali la şedinţa din 26 noiembrie aprobarea unui proiect de asociere cu Asociaţia Sportivă „Club Sportiv Gordas“ Craiova, condusă de Liviu Cătălin Ionescu. Baza sportivă se întinde pe o suprafaţă de 21.470 de metri pătraţi şi este compusă din terenuri pentru skate, baschet, fotbal, tenis şi minigolf, precum şi din mese pentru şah şi ping pong. Conform contractului de asociere, asociaţia sportivă va trebui să returneze primăriei o cotă parte din încasări ce va fi stabilită în comisiile de specialitate ale consiliului local. Municipalitatea îşi rezervă, de asemenea, dreptul de folosinţă exclusivă a bazei sportive două zile pe săptămână. Formularea din contract nu ne lămureşte dacă de cele două zile fără plată vor beneficia craiovenii sau angajaţii primăriei.
„Conform contractului de asociere supus aprobării consiliului local se vor stabili două zile pe săptămână în care nu vor fi percepute taxe pentru folosinţa bazei sportive“, a interpretat purtătorul de cuvânt al primăriei, Carmen Licu. La fel de neclar este şi dacă în prezent craiovenii pot folosi baza gratuit, aşa cum a precizat Carmen Licu. „La acest moment folosinţa bazei sportive se face în regim gratuit“, a declarat ea. În realitate, pentru folosirea terenului de minigolf, parte componentă a bazei sportive, se percepe un tarif de cinci lei pentru fiecare crosă. Durata asocierii dintre primărie şi clubul sportiv se face pe o perioadă de patru ani, iar Gordas va trebui să vină cu personalul şi echipamentele necesare desfăşurării activităţilor sportive şi cu „întreaga clientelă internă şi externă constituită sau în curs de constituire necesară pentru organizarea de activităţi sportive locale, naţionale ori internaţionale“. Totodată, conducerea clubului trebuie să asigure fondurile pentru exploatarea potenţialului bazei sportive. Liviu Cătălin Ionescu a precizat că aşteaptă ca tarifele să i le comunice primăria.
„Sunt cea mai mică problemă a mea. Cu siguranţă vor fi cele mai mici din Craiova. La tenis am propus 15 lei pe oră, iar la fotbal, pentru că pot apărea probleme de civilizaţie, 40 de lei pe oră. Voi încerca să închei contracte cu şcolile pentru terenurile de baschet şi să formăm sportivi. Vom face concursuri, vom aduce antrenori. Am vorbit cu şcoli de tenis din Bucureşti şi vreau să fac la Craiova centrul zonal al Federaţiei de Tenis la Craiova“, a declarat Ionescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII