19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDouă eleve, suspecte de gripă nouă

Două eleve, suspecte de gripă nouă

Două eleve ale Liceului „Victor Gomoiu“ din oraşul mehedinţean Vânju Mare sunt suspecte de gripă nouă şi aşteaptă rezultatele probelor care au fost trimise la Institutul „Cantacuzino“. Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Marinică Stoian, miercuri ar fi trebuit să sosească analizele de laborator pentru a confirma sau nu infectarea cu virusul AH1N1.
„Sâmbătă du­pă-amiază, am luat aceste pro­be şi le-am trimis la laborator. Ar fi trebuit să le primim până acum, dar probabil că sunt mulţi cei care aşteaptă. Cele două fete au fost izolate la domiciliu“, a declarat Marinică Stoian.
În Mehedinţi au fost înregistrate 20 de cazuri sus­pecte de gripă nouă, dintre care 11 au fost confirmate. „Pri­mele patru cazuri au fost tra­tate la Spitalul din Cra­iova. O veste bună este că, pe lângă cele 500 de flacoane de Ta­miflu primite de spitalul nos­tru pentru tratarea acestei boli, am mai primit recent şi 50 de flacoane de Zanamivir, alt me­dicament eficient împotriva gri­pei noi“, a mai spus Marinică Stoian.
În prezent, în judeţul Mehedinţi a fost închisă doar o şcoală generală, unde a fost înregistrat un caz de gripă la clasa a VIII-a. Cel mai probabil, de la începutul săptămânii viitoare se vor relua cursurile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS