30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalStart la cumpărături de Sărbători

Start la cumpărături de Sărbători

Cu mai puţin de o săptămână înainte de Paşte, craiovenii au intrat în febra cumpărăturilor. Reprezentanţii magazinelor spun că, din experienţa anilor trecuţi, cel mai aglo-merat va fi vineri.

Primele care au dat semne în acest sens sunt magazinele de tip cash&carry, unde încă de luni dimineaţă îşi făcuseră apariţia micii comercianţi pentru a face aprovizionarea de Sărbători. „De obicei, avem clienţi începând de miercuri-joi şi trebuie să fim bine aprovizionaţi pentru că altfel vin şi cumpără din Craiova“, a explicat un întreprinzător dintr-o localitate din apropierea municipiului.
Comercianţii nu sunt însă singurii care şi-au umplut coşurile cu cele necesare. După ce ies de la serviciu, craiovenii îşi fac drum mai întâi prin marile magazine, atât pentru a testa piaţa, cât şi pentru a-şi achiziţiona cele necesare pentru masa de Paşte, astfel că şi supermarketurile şi hipermarketurile sunt pline ochi, mai ales după ora 17.00. „Încerc să evit aglomeraţia de pe final, când abia te poţi mişca. În plus, mă asigur că găsesc tot ceea ce am nevoie, că după aceea parcă văd că rămân, ca anul trecut, fără cele necesare. Deocamdată, se mai pot face cumpărături civilizat, dar în ultimele zile o să fie sigur dezastru, că toată lumea lasă pe ultima sută de metri cumpărăturile“, a precizat Elena, o gospodină decisă să-şi facă din timp aprovizionarea. Aceasta a explicat că va mai lăsa câte ceva de cumpărat pentru vineri, astfel încât totul să fie proaspăt. Această tehnică a fost „îmbrăţişată“ şi de alţi craioveni. „Îmi place să-mi fac cumpărăturile în linişte, aşa că am venit la magazin de azi. A început deja aglomeraţia, pentru că probabil şi alţii gândesc ca mine, dar nici mai devreme nu puteam să-mi cumpăr cele necesare pentru că vreau să fie proaspete“, a precizat Gheorghe Popa.
Chiar şi aşa, potrivit reprezentanţilor marilor magazine din Craiova, cea mai mare afluenţă de clienţi este aşteptată vineri. Fie pentru că au uitat să-şi cumpere câte ceva, fie nu avut timp până atunci sau pur şi simplu au vrut să ia totul foarte proaspăt, clienţii şi-au făcut un obicei din a cumpăra cele necesare pe ultima sută de metri.

Unele magazine au program nonstop în această perioadă

Pentru a evita aglomeraţia excesivă, marile magazine practică un program special de Paşte. „Toate magazinele real,- vor fi deschise nonstop în perioada 9 – 18 aprilie, sâmbătă închizând la ora 20.00“, a declarat Adriana Pita, head of Corporate Communication & PR la real,- Hypermarket România, care a explicat că pe 19 aprilie hipermarketul real,- Craiova va fi închis, dar îşi va relua activitatea pe 20, când va reveni la programul normal (8.00-23.00).
Şi Metro Cash&Carry are program nonstop până pe 18 aprilie, sâmbătă închizând la ora 18.00. Chiar dacă în prima zi de Paşte va fi închis, magazinul se va deschide pe 20 aprilie la ora 8.00 şi va avea program până la ora 18.00.

Multe supermarketuri se vor închide devreme sâmbătă

Şi restul marilor magazine vor avea program special de Paşte. Până pe 17 aprilie Kaufland va fi deschis în intervalul orar 7.30-23.00, iar pe 18 clienţii îşi vor putea face cumpărăturile între 7.30 şi 19.00, magazinul închizându-se până pe 20 aprilie, când va reveni la programul 8.30-19.00.
La Selgros Cash&Carry programul va fi cel normal (6.00-22.00) până sâmbătă, când se va deschide la ora 6.00, dar se va închide la 16.00. Şi luni magazinul va avea un program special (7.00-22.00), urmând ca din 21 aprilie să revină la cel normal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU