17.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalFostul viceprimar al Severinului, deferit Parchetului

Fostul viceprimar al Severinului, deferit Parchetului

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat procurorii Parchetului Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, cerând anchetarea fostului viceprimar al municipiului, Nicolae Tudorescu, pentru fals în declaraţii şi conflict de interese.
Într-un comunicat emis ieri, ANI susţine că acesta ar fi comis faptele în perioada 25 februarie – 23 iunie 2008. Inspectorii Agenţiei au verificat, în baza unei sesizări, declaraţiile de interese depuse la începerea şi la încetarea mandatului de viceprimar al lui Tudorescu şi, după ce au comparat datele cu cele primite de la diverse instituţii, au stabilit că acesta şi-a declarat doar calitatea de preşedinte al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Mehedinţi, „deşi în realitate îndeplinea şi funcţia de arbitru al Curţii de Arbitraj Comercial Mehedinţi, precum şi pe cea de director programe PHARE“, funcţii pe care le-ar deţine şi acum. Tudorescu a omis să treacă în document şi calitatea de administrator la două firme, funcţiile de lector la Universitatea din Craiova şi nu a specificat nici veniturile obţinute din acestea. „Din verificările efectuate, s-a mai constatat că Tudorescu, în perioada în care a ocupat funcţia de viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin, a încălcat dispoziţiile legale privind conflictul de interese, întrucât acesta a semnat acte care au stat la baza adoptării unei hotărâri a consiliului local privind transmiterea unui teren, proprietate privată a municipiului Drobeta Turnu Severin către Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Mehedinţi“, se mai arată în documentul citat.
În opinia ANI, toate cele constatate au fost apreciate drept indicii cu privire la comiterea infracţiunilor de fals în declaraţii şi conflict de interese, asupra cărora doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului. Conform Legii ANI, verificările inspectorilor de integritate sunt suspendate până la soluţionarea cauzei de către organul judiciar.
Fostul viceprimar Nicolae Tudorescu nu a fost de găsit nici la sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Mehedinţi şi nici telefonic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS