30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimul Salon de Turism din regiune

Primul Salon de Turism din regiune

Craiovenii care nu au fost încă în concediu sau care intenţionează să şi-l planifice din timp pe cel de anul viitor vor putea să participe la primul Salon de Turism ce va avea loc la Craiova. Acesta se va desfăşura în perioada 29-31 august, în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“. Manifestarea expoziţională este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) „Oltenia“ şi de Asociaţia de Turism din Oltenia, beneficiind de sprijinul Agenţiei de Dezvoltare Regională IV Sud-Vest Oltenia. Evenimentul îşi propune, pe de o parte, să prezinte potenţialul turistic al zonei, iar pe de alta să le înfăţişeze craiovenilor ofertele turistice ale agenţiilor din regiune. „Obiectivul acestui eveniment este să promoveze ofertele turistice de la nivel local, naţional şi internaţional şi să pună în valoare tradiţiile din regiune“, a declarat Constantin Răducănoiu, preşedintele CCI „Oltenia“, care a precizat că ofertele prezentate se vor referi atât la perioada aceasta, cât şi la cea următoare.

 

Vizitatorii salonului

vor putea participa

la o tombolă

 

La eveniment sunt invitate să participe autorităţile locale şi judeţene din regiune, staţiunile viticole din zonă, meşteri populari faimoşi, precum şi agenţi economici şi reprezentanţi ai Camerelor de Comerţ din străinătate şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Turism. Numărul invitaţiilor trimise până în prezent depăşeşte 400.

Pe lângă încercarea de a-i informa pe craioveni despre oferta turistică a participanţilor locali, naţionali şi internaţionali, Salonul îşi propune să vină şi în întâmpinarea potenţialilor investitori. „Dorim să-i încurajăm pe cei care vor să dezvolte afaceri de turism“, a precizat Marinela Bogheanu, preşedinta Asociaţiei de Turism Oltenia, care a subliniat faptul că Salonul reprezintă o premieră în regiune.

Vizitatorii târgului vor avea parte şi de o serie de surprize. „Printre altele, persoanele care vor participa la tombola organizată cu acest prilej vor putea câştiga un sejur“, a precizat Marian Nicolae, vicepreşedintele CCI „Oltenia“ şi al Asociaţiei de Turism Oltenia. Organizatorii au precizat că doresc să permanetizeze acest Salon, dar intenţionează ca anii următori să-l organizeze, cel mai probabil, primăvara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS