5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJumătate din hotelurile din România, sub standarde

Jumătate din hotelurile din România, sub standarde

Jumătate din baza materială hotelieră a României este, în prezent, sub standardele naţionale, a declarat secretarul general al Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), Mihai Râşniţă. „Aspectul fizic precar al acestor unităţi de cazare este completat, de obicei, de servicii de slabă calitate, rezultat al unui management prost“, a precizat reprezentantul FIHR.

În opinia acestuia, o mare parte dintre hotelurile care nu întrunesc standardele naţionale se află pe Litoral.

Pe de altă parte, Paul Mărăşoiu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Organizatorilor Profesionişti de Conferinţe şi Expoziţii (RCB) a menţionat că „asistăm la o îmbunătăţire vizibilă a hotelurilor de pe Litoral, atât din punct de vedere al managementului şi personalului, cât şi al structurii fizice a unităţilor. Turiştii sunt din ce în ce mai mulţumiţi de calitatea structurilor de cazare, dovadă fiind nivelul de ocupare de 100% a acestora, pe timpul verii“.

Potrivit celor doi reprezentanţi ai industriei de profil, într-un clasament al oraşelor cu unităţi de cazare „conforme“ din ţară, Capitala ocupă primul loc, urmată de Sibiu, Braşov, Cluj şi Timişoara. „Cum era de aşteptat, Bucureştiul, ca oricare centru de business, are cele mai variate şi bune unităţi de cazare. Sibiul a cunoscut în ultimii doi ani o dezvoltare a structurilor de cazare la cele mai înalte standarde, iar Braşovul se bucură, în prezent, de investiţii masive în sectorul hotelier“, a afirmat Paul Mărăşoiu.

La polul opus, în sudul ţării găsim cele mai slabe unităţi de cazare din punct de vedere al calităţii serviciilor şi al bazei materiale, „din cauza fluxului redus de turişti în zonă“, a încheiat reprezentantul RCB şi preşedinte al Peacock Hotels.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU