20 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalRechizitele golesc buzunarele părinţilor

Rechizitele golesc buzunarele părinţilor

Până la începerea noului an de învăţământ a mai rămas o săptămână, motiv de bucurie pentru unii elevi, dar şi de cheltuieli serioase pentru părinţi. Doar pentru uniformă, pantofi şi ghiozdan părinţii trebuie să scoată din buzunar de la 35 până la 80 de lei.

Librăriile oraşului Râmnicu Vâlcea şi magazinele care comercializează rechizite au rafturile ticsite cu cele necesare copiilor pentru şcoală. Pentru că mai este puţin până ce elevii încep noul an şcolar, această perioadă se pare a fi cea mai prosperă pentru vânzătorii de rechizite. Magazinele de specialitate s-au aprovizionat din timp cu marfa specifică. Aşa că atât cei mici, cât şi părinţii au de unde alege. De la caiete parfumate până la penare „dotate“ cu calculator şi stilou, de toate culorile. Preţurile diferă în funcţie de magazinul din care se fac cumpărăturile, însă nu cu foarte mult. Pentru a umple ghiozdanul unui elev cu rechizite, sunt necesare cel puţin 200 de lei. Ghiozdanul în sine costă mai mult de 100 de lei. Desigur că se comercializează şi ghiozdane mai ieftine, însă acestea sunt de dimensiune mică.

Uniforma este printre cele mai importante „accesorii“ de care are nevoie un copil care intră în clasa întâi, chiar dacă nu mai este la modă. Pentru a cumpăra o uniformă şcolară, părinţii trebuie să plătească în jur de 80 de lei. Preţul ei diferă de la magazin la magazin. Pentru fete este un pic mai mic, în timp ce o uniformă pentru băieţi este cu mult mai scumpă. O pereche de pantalonaşi, o vestă şi o cămaşă albă, pe care copilul le va purta doar la şcoală, constituie o mare cheltuială pentru părinţi. Pe lângă uniformă, micuţul mai are nevoie şi de un trening nou, al cărui preţ este cel puţin 50 de lei.

Anul acesta sunt la modă caietele parfumate

 

Desigur, au apărut şi produse noi, care ar stârni invidia tuturor colegilor, însă preţurile sunt pe măsură. Astfel, caietele costă între 60 de bani şi 2 lei, o cutie de acuarele poate costa între 2,70 lei şi 20 lei, un penar, 8,5-35 lei, preţul creioanelor colorate variază între 3 şi 10 lei. Un bloc de desen este între 80 de bani şi 5 lei. De asemenea, ofertele noi de rechizite încântă chiar şi prin miros, pentru că anul acesta sunt la modă caietele parfumate. În topul preferinţelor sunt caietele parfumate cu miros de ciocolată sau de trandafir, dar şi cele cu coperte care înfăţişează eroi din filme sau desene animate. Însă pentru acestea, părinţii au lăsat câteva milioane bune la casă, deoarece preţurile sunt pe măsură: de zece ori mai mari faţă de cele obişnuite.

Sfat pentru cei care nu şi le permit: nu mergeţi cu copilul la cumpărături, pentru că şansele ca acesta să vrea tot ce e mai scump sunt foarte mari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS