22.6 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAparatură şi instrumentar medical vechi

Aparatură şi instrumentar medical vechi

Medicii de la Spitalul Judeţean din municipiul Târgu Jiu sunt nevoiţi să lucreze cu aparatură medicală veche de mai bine de 30 de ani. Instrumentarul din Secţia de chirurgie ar trebui schimbat, însă nu sunt bani.

Spitalul Judeţean din Târgu Jiu se laudă cu unii dintre cei mai buni specialişti din ţară, dar lipsa banilor îşi spune cuvântul în ceea ce priveşte aparatura cu care sunt nevoiţi să lucreze medicii.

Constantin Pălivan, directorul pe probleme medicale ale unităţii spitaliceşti din Târgu Jiu, a spus că multe dintre aparatele medicale ar trebui înlocuite, dar nu sunt bani. „Secţia de chirurgie lucrează cu instrumentar vechi, care ar trebui schimbat, dar ne-ar costa câteva miliarde de lei vechi şi nu dispunem de aceşti bani. Poate atunci când va deveni Spital Judeţean de Urgenţă, se vor mai schimba lucrurile“, a precizat medicul Pălivan.

Aparate de anestezie vechi de şapte ani

Fiecare aparat are o anumită perioadă în care funcţionează la capacitate maximă. După ce trece acest interval, potrivit medicului anestezist Constantin Pălivan, aparatele nu mai sunt eficiente. La Secţia de ortopedie este nevoie de un aparat de raze portabil, care costă însă destul de mult. „Avem, de exemplu, aparate de anestezie vechi de şapte ani. Există o singură firmă care le repară şi are nişte preţuri exorbitante. Nu putem funcţiona fără service şi, din păcate, nici nu putem achiziţiona alte aparate din cauza lipsei fondurilor“, a mai afirmat Pălivan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS