17 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalMos Nicolae a venit la copiii abandonati

Mos Nicolae a venit la copiii abandonati

In preajma sarbatorilor, oameni cu suflet isi amintesc si de copiii abandonati aflati in centrele de plasament ale Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Dolj.


Cei 32 de copii aflati in casa de tip familial „Sfântul Apostol Andrei“ din Craiova, care au deficiente psihice grave, au fost vizitati miercuri de Mos Nicolae. Cinci dintre micuti isi cunosc parintii, insa sunt vizitati destul de rar, cel mai mult timp petrecându-l alaturi de colegii lor din centrul familial.


Jocuri, dulciuri, jucarii pentru copiii cu deficiente grave


Pentru copiii cu handicap sever din casa „Sfântul Apostol Andrei“, ziua de miercuri a fost asteptata cu mare drag si nerabdare. In ciuda deficientelor grave de care sufera, copiii au pregatit un mic program artistic, poezioare pe care sa le recite pentru Mos Nicolae. Inca de dimineata, surprizele s-au tinut lant. Când s-au trezit, au gasit in ghetute câteva dulciuri, apoi au fost vizitati de elevi ai Liceului Teoretic „Henri Coanda“ din Craiova, care au adus fiecare, dupa posibilitati, câte o plasuta cu dulciuri pentru fiecare copil al centrului. Apoi, Mos Nicolae a venit cu desaga plina cu dulciuri, jucarii, rechizite, creioane colorate, fructe. Reprezentantii Expo Fiorentini, organizatori de târguri si expozitii in toata tara, in colaborare cu Primaria Craiova au adus zâmbetul pe fetele copilasilor internati in aceasta casa de tip familial. „Intr-o zi cu o semnificatie atât de mare pentru fiecare copil, ziua de Mos Nicolae, ne-am hotarât sa oferim daruri micutilor din acest centru de plasament. Nu suntem la prima actiune de acest gen in Craiova, anul trecut fiind parteneri alaturi de Gazeta de Sud intr-o campanie de ajutorare a copiilor sinistratilor din judetul Dolj. Banii din care am cumparat darurile pentru micuti sunt o parte din cei pe care i-am incasat din vânzarea biletelor la expozitia de haine care a avut loc la Teatrul National «Marin Sorescu» in aceste zile. Restul banilor ii vom dona in alte scopuri umanitare, in sprijinirea teatrelor etc. Am repartizat aproximativ 25 de milioane de lei, din care le-am cumparat de la geluri de dus si uleiuri speciale pentru copii, la instrumente muzicale de jucarie, masinute, papusi, dulciuri, jocuri interactive“, a mentionat Alessandro Piacenti, directorul Expo Fiorentini. Organizatorii acestui act umanitar ne-au asigurat ca nu se vor opri aici, ca vor urma cadouri pentru batrânii internati in azilul din Craiova, cât si pentru alti copii nevoiasi din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS