27.8 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalConcurs national pentru suplinitori, in august

Concurs national pentru suplinitori, in august

Metodologiile amendate de sindicate au fost aprobate saptamâna trecuta de minister, a anuntat Ionel Barbu, presedintele Sindicatului din Invatamântul Preuniversitar. Noutati pentru anul scolar in curs au aparut in miscarea de personal si la gradatiile de merit.


Dupa concursul national unic de titularizare din 16 – 17 iulie, o luna mai târziu se organizeaza concurs national pentru suplinitori. „Concursul pentru suplinitori se tine la nivel national in 16 si 17 august, iar evaluarea nu are loc la nivelul universitatilor, ca in cazul titularizarii, ci la judet si este organizata de inspectoratele scolare. Examenul va fi scris, iar subiectele vor fi facute de Serviciul National de Evaluare al ministerului“, a declarat Ionel Barbu.


In ceea ce priveste gradatiile de merit, noua metodologie a suferit doua modificari substantiale. Din acest an vor primi gradatii de merit mai multe cadre, de la 10% la numarul total de posturi procentajul fiind marit la 16%. Si salariul de merit va fi mai mare decât pâna acum, acesta crescând de la 20% la 25% din salariul de baza. „Asteptam ca aceste modificari la articolul 50, alin. 3, din Statutul personalului didactic sa fie publicate in Monitorul Oficial saptamâna viitoare pentru a intra in vigoare“, a declarat presedintele SIP.


In ceea ce priveste teza unica pentru clasa a saptea, liderul de sindicat anunta ca anul acesta este tratata cu titlu de experiment. Aceasta se va organiza in al doilea semestru si nu va constitui criteriu de admitere, ci va conta in proportie de 25% la media semestrului. Profesorul Barbu a spus ca o astfel de proba la limba româna si matematica este posibil sa fie introdusa de anul viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS