12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIonel Mantog sustine ca a fost eliminat

Ionel Mantog sustine ca a fost eliminat

Fostul secretar din cadrul Ministerului Economiei si Comertului (MEC), Ionel Mantog, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca schimbarea sa din functie a fost ordonata de conducerea societatii GRIVCO, in fruntea careia se afla Dan Voiculescu, presedintele Partidului Conservator, seful de partid al ministrului Ioan Codrut Seres, care a cerut inlocuirea lui Mantog. „In perioada 20-28 decembrie 2004, când se lucra la formarea guvernului, firma GRIVCO a incheiat un contract de furnizare a energiei electrice cu Complexul Energetic Rovinari la pretul de 119 lei, care a fost prelungit printr-un act aditional si in 2006. Complexul Energetic Turceni a realizat un cos energetic cu HIDROELECTRICA, acesta fiind compus din energie realizata de termocentrala si de hidrocentrale, iar pretul final era unul mai mic de 119 lei, cu cât cumpara GRIVCO energie de la Rovinari. Problema a fost ca GRIVCO nu avea acces la aceasta energie mai ieftina, fiindca nu avea incheiat contract. Un intermediar care a cumparat energie din acest cos a vândut apoi societatii GRIVCO, iar când a vazut ca este vizata de intermediar, ce a zis: «Hopa, pai noi avem un ministru acolo si cumparam de la altii? Ia, faceti ordine acolo!»“.


„GRIVCO a cumparat muschi file la pret de os“


Mantog, care este si presedintele PD Gorj, a mai spus ca in cazul contractului incheiat intre Complexul Energetic Rovinari cu firma GRIVCO s-a creat un interval special: „GRIVCO a cumparat muschi file, dar la pret de oase. In mod normal, contractele se incheie in intervalul 6-22, dar pentru GRIVCO s-a creat unul special intre 8 si 22 si s-a dat cel mai mic pret de la Rovinari. Domnul ministru Seres si cu secretarul de stat Mesca, din cadrul partidului care se cheama GRIVCO, care se ocupa de sectorul energetic, au auzit dintr-o data in luna mai ca se vinde energie“. Mantog considera ca ministrul Seres a actionat la comanda lui Voiculescu, pentru ca era incomod si ii deranja afacerile firmei GRIVCO: „Scopul a fost sa se indrepte atentia catre Complexul Energetic Turceni si catre singurul secretar de stat care a fost pâna acum câteva zile“.


Pisc a fost mânjit de Seres


Ionel Mantog spune ca a propus cu mai mult timp in urma schimbarea din functie a directorului Complexului Energetic Rovinari, Ion Pisc. Acesta sustine ca Pisc a fost tradat si de Seres, care i-a mânjit in acest fel cariera: „Am vrut sa fac schimbarea de la inceput, dar nu s-a putut. Daca Pisc ar fi facut un pas inapoi, ar fi fost nepatat. A crezut in acest Seres, care l-a tradat si i-a mânjit o cariera respectabila“. Mantog il mai acuza pe Seres de incompetenta si neprofesionalism si ca a sacrificat interesele economice pentru cele de grup si de partid: „Atunci trebuia sa se puna problema in felul urmator: «Bai, baiatule, daca nu te pricepi, da-te putin mai incolo si lasa-ne pe noi sa ne facem treaba, ca ne cam incurci». (…) Nu a facut restructurarea la REMIN Baia Mare, ca sa-si faca doua organizatii locale acolo, ca avea un membru si jumatate in partid. Acest lucru a costat bugetul de stat 500 de miliarde“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU