22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalStudentii vor demisia lui Hardau

Studentii vor demisia lui Hardau

Studentii se mentin pe pozitii si continua campania de strângere de semnaturi in vederea demiterii ministrului educatiei, Mihail Hardau.


Nerespectarea celor opt puncte din protocolul incheiat in toamna cu ministerul de resort le confirma studentilor craioveni faptul ca ministrului educatiei nu-i pasa de tineri. „Facem aceste demersuri pentru a le arata celor din minister ca ne-am saturat de gogosile pe care ni le vând. Noi, studentii, suntem in continuare umiliti si tratati cu indiferenta de reprezentantii MEdC, care iau in derâdere problemele noastre“, a spus presedintele Uniunii Studentilor din România (USR), Florin Gust.


In toate centrele universitare din tara, campania de colectare a semnaturilor pentru demiterea lui Hardau continua. „Pâna in prezent, am strâns, la nivel national, aproximativ 40.000 de semnaturi prin care cerem demisia lui Mihail Hardau. Si la Craiova numarul acestora s-a dublat. De la 2.000 de semnaturi câte aveam initial, am ajuns la peste 4.000. Campania va continua si nu ne vom opri pâna când nu vom realiza ceea ce ne-am propus“, a precizat presedintele USR, Florin Gust.


„Hardau ar trebui sa-si revizuiasca promisiunile…“


Potrivit presedintelui USR, Florin Gust, motivele care stau la baza acestei decizii sunt urmatoarele: „Când a fost numit in locul lui Miclea, Hardau a promis ca va aloca banii necesari pentru proiectele importante din invatamântul superior, dar lucrurile au ramas ca la inceput. Se pare ca, la sase luni dupa numire, banii sunt cu totul altundeva, numai la universitati nu. Inca mai exista centre universitare in care nu se deconteaza transportul local. Chestiunea cea mai arzatoare ramâne nealocarea de bani pentru infrastructura. S-au promis universitatilor 400 de milioane de euro in acest an, dar se pare ca acest lucru s-a uitat intre timp. Dovada sta faptul ca, in loc de 400 de milioane de euro alocate invatamântului universitar, MEdC a alocat doar 40 de milioane de euro, a zecea parte din ceea ce a promis“.


Pe lista nemultumirilor, un punct extrem de important si incalcat in mod repetat de minister ramâne cel al investitiilor. „Pâna in acest moment, Universitatea din Craiova nu are in cont nici un leu pentru reabilitarea caminelor, laboratoarelor, pentru consolidarile necesare. Banii ar fi trebuit sa ajunga la timp, cel mai târziu pâna in luna iulie. Daca vor ajunge in august-septembrie, se pot spala cu ei pe cap“, a opinat presedintele USR.


Totodata, acesta a adaugat ca ministrul ar trebui sa ia acordul punctual si sa-l verifice, sa vada ce puncte contine. „Hardau ar trebui sa-si revada promisiunile… Daca va face acest lucru si-ar da singur demisia, nu sa i-o cerem noi, studentii“, a declarat Florin Gust.


„Studentii se lasa manipulati“


Ca o reactie la revendicarile studentilor, ministrul educatiei, Mihail Hardau, a precizat faptul ca ministerul pe care il conduce a respectat termenii acordului incheiat cu reprezentantii studentilor. „Ramân la parerea ca studentii se lasa manipulati, cu buna stiinta sau fara! Daca insista cu acea greva, cu strângerea de semnaturi pentru demiterea mea, este treaba lor si numai a lor. Punctele din acordul incheiat cu sindicatele au fost respectate in totalitate“, a spus Hardau, facând referire la cei care ii cer demisia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS