24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalOpriti cu focuri de arma

Opriti cu focuri de arma

Un tânar craiovean a fost impuscat luni noapte de politistii Sectiei 1 Craiova, dupa ce a fost prins, impreuna cu alti trei minori, cu o masina furata. Din cei patru minori, toti de etnie roma, oamenii legii au reusit sa retina doar doi, pe Sever S., de 17 ani, din Craiova, care s-a ales cu doua gloante in piciorul stâng, fiind transportat la Spitalul de Urgenta, si Ludenis C., de 17 ani, din aceeasi localitate, care a ajuns in arestul politiei. Politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale efectueaza cercetari pentru prinderea ceilalti doi minori, unul de 15 ani, iar celalalt de 16 ani, care au reusit sa scape.


Impuscat in picior, pentru ca a incercat sa scape


Evenimentul s-a petrecut pe strada Câmpia Islaz, in noaptea de luni spre marti, in jurul orei 2.30, când o patrula din cadrul Sectiei 1 Politie a observat patru tineri care se invârteau pe lânga o masina cu numere straine. Având suspiciuni cu privire la „ocupatia“ indivizilor, oamenii legii au incercat sa-i legitimeze, insa tinerii au rupt-o la fuga. „Politistii au trecut la urmarirea suspectilor si, pentru ca acestia nu s-au oprit, a fost folosit armamentul din dotare. In total, dupa ce fugarii au fost somati, au fost trase patru focuri de arma, din care doua in aer si doua spre grupul celor patru. Doua dintre cartuse au ranit un suspect in piciorul stâng. Agentul care a tras a actionat foarte bine si in mod legal“, a precizat Georgel Enescu, seful Inspectoratului de Politie Dolj. Dupa ce a fost impuscat, Sever a cazut la pamânt si a fost imobilizat de agenti, care au reusit sa puna mâna si pe Ludenis. Dupa incident, a fost chemata imediat o ambulanta, iar victima a fost transportata la Spitalul de Urgenta Craiova.


Medicii au stabilit ca tânarul a suferit doua plagi impuscate in piciorul stâng, una la nivelul coapsei, iar cealalta in gamba. Dupa o interventie chirurgicala prin care au fost extrase cele doua gloante, starea pacientului Sever S. este stabila, acesta fiind pazit de doi agenti craioveni.


Au ramas fara benzina


Dupa primele cercetari, ofiterii de la Serviciul de Investigatii Criminale au stabilit ca cei patru tineri au sustras, din parcarea unui bloc din cartierul George Enescu, automobilul Opel – proprietatea lui Darius Barbarasa, de 22 de ani, din Craiova. In masina au fost gasite „instrumentele“ folosite pentru fortarea portierei – o surubelnita si un levier. Dupa ce au reusit sa deschida masina, cei patru tineri s-au plimbat cu ea pe strazile orasului, chiar daca nici unul dintre ei nu avea permis de conducere. Oamenii legii au stabilit si ce faceau suspectii pe strada Câmpia Islaz: ramasesera fara benzina si incercau sa impinga masina.


Proprietarul automobilului nu a stiut ca masina ii fusese furata, decât dupa ce s-a trezit cu politia la usa. „Am venit luni seara de la serviciu si am lasat masina in parcare. Am aflat ca a fost furata abia marti dimineata, la ora 6.00, când au venit sa-mi spuna ca masina este in curtea politiei“, a povestit Darius Barbarasa.


Politistii doljeni continua cercetarile, pentru prinderea celorlalti doi suspecti. Daca vor fi gasiti vinovati pentru comiterea infractiunii de furt calificat, minorii risca o pedeapsa cu inchisoarea de pâna la sapte ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII