30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024

Reactii on line

Articolul „Sa stii, sa vrei, sa faci“, publicat pe 3 mai in cotidianul nostru, a stârnit un adevarat val de comentarii pe site-ul Gazetei de Sud. Va prezentam mai jos câteva dintre reactiile cititorilor: http://www.gds.ro si [email protected]


Victor Socolovici


Am votat articolul dumneavoastra cu 5 stele. Pentru ca e primul articol pe care il scrieti (aproape) ca un editorialist de exceptie SI NU CA UN PARLAMENTAR. Cu toate ca nu pot sa remarc usoara dumneavoastra malitiozitate vizavi de partidul gen busola (care se orienteaza spre polul interesului personal), adica PCR. Scuzati, am vrut sa zic Partidul Conservator din România!


Si sa incepem: SA STII! Stiti dumneavoastra câti români (de acasa si din strainatate) pot face ca România sa fie o tara de invidiat? Sunt convins ca nu! Dar „stiinta“ acestor români nu are valoare, caci a fost si este anihilata de camarilele politice antidemocratice de dupa ’89. Nu vorbesc de lipsa de democratie dinainte de ’89! Legile pentru bunul mers al tarii au fost intocmite de „stiinta smecherilor“ României. SA VREI. Taranul român a vrut pamânt, oraseanul a vrut sa isi faca mica afacere (sa se privatizeze). Camarilele politice „le-au dat“ pamânt taranilor, i-au „privatizat“ pe oraseni. Au vrut sa reuseasca numai cei care au putut „jongla“ cu legile strâmbe, care au „cotizat“ pe la diverse partide aflate la putere. Un agricultor poet, scriitor, patron de ziar, spunea odata: „Iliescu a dat pamânt la tarani. Pe cine nu gaseste acasa, i-l lasa la poarta“. Iata ca dl. Dinescu, fost parlamentar, a reusit. Olteanul, plecat in Spania, a lasat pamântul la poarta. Ce sa faca cu el? Ce sprijin i-au acordat guvernele românesti? Dar legislatia (inca in vigoare)? SA FACI. Românii au facut: unii au plecat din tara (tarile care primesc imigranti, gen Canada – unde ma aflu, sunt mândre ca foarte multi intelectuali ai României lucreaza prin restaurante, mici antreprize etc. si sunt mai fericiti, materialiceste vorbind de români, decât jurist, profesor, doctor, inginer acasa la ei, in România), consolidând bunastarea acestor tari primitoare. Moral poate ca sunt deprimati, conditia de intelectual nu e aceeasi cu conditia de muncitor. Si aici sunt analfabeti, ratati. Lânga ei, intelectualul român. Si intelectualul român, fugit de „prea stiinta“ camarilelor politice, a ales calea emigratiei. Cei de acasa au ales stoicismul: rezista in fata cinismului politic românesc! Iata ca sunt de acord cu dumneavoastra: sa stii, sa vrei, sa faci. Dar, inainte de toate acestea, trebuie ca politicianul român sa stie, sa vrea, sa faca ce fac politicienii in rândul carora jinduieste sa fie: francez, englez, neamt, italian etc. Si va asigur ca daca dumneavoastra, politicienii, faceti precum ne scrieti in aceste rânduri, noi, românii de acasa si de afara, stim, vrem si facem minuni!


P.S. Un exemplu de „incredere“ de acasa. Am o cunostinta, român ca si mine, care s-a intors de curând „de acasa“ la el ACASA, adica in Canada. Persoana in cauza a stat doi ani si jumatate in Canada si nu a acceptat sa lucreze ca muncitor. „Plec, e umilitor!“. Acolo, dezastru! A muncit vreo opt luni in Italia, s-a casatorit in România, a revenit in Canada. De data asta definitiv. „E un cosmar in România!“. Stiu, nu vreau, ce faci?


de Termopan de Midia


Cinci stele de data aceasta! Ce or conserva Voiculestii? Multe, si nu in ultimul rând proastele obiceiuri si oamenii de slaba calitate de la PSD! Dar faceti o data curatenie in PSD ca vreau sa va votez ca m-am saturat de Orbani, Norici, nepoti si fini de securisti si comunisti care ne dau lectii acum cu tupeu, fite si aroganta! De ce nu luati masuri impotriva infractiunii comise de Norica si asa-zisa nepoata! Cu exemplul fermierului aveti perfecta dreptate. Asa este si la nivel de fabrica. O spun din experienta! De asta v-am votat cu 5 stele articolul!


de Sfântu


Da, sunt multi tineri care au asimilat informatii in strainatate fara a face zeci de ani de scoala… problema e alta… câti din ei vor sa revina in România?


Ce garantie au ei ca vor trai in România la nivelul la care traiesc in strainatate? Vor fi lasati ei sa puna in practica tot ce au vazut, ce au invatat, ce au facut?


Eu zic ca nu. Si faptul ca ne facem ca nu vedem diferenta mare de trai si mentalitate dintre noi si restul europenilor asta e o problema grava, poate cea mai grava!


Câti dintre cei care au trecut granita României nu au sesizat diferenta si câti nu au ajuns la concluzia ca României ii va trebui multi ani si eforturi mari sa se schimbe! Câti din noi nu suntem constienti ca nu prea avem ce cauta printre ei, ca diferenta e enorma… lasati Bucurestiul si Timisoara… gânditi la macro… este vorba de toata România.


Se zice ca pestele de la cap se impute… la noi politica este gresita, una se vorbeste, alta se face.


Praf in ochi la tot poporul pentru a-si putea urmari ei obtinerea avantajelor meschine, care cumulate au dus la dezastrul, pe ansamblu, al economiei. Poate sunt vorbe mari, dar reflecta esenta.


Ca ne facem ca nu vedem niste lucruri e grav, ca incercam sa afisam o realitate, alta decât este, si asta e grav… Si problema e când ne trezim? Trebuie dusi toti românii in alte tari sa vada la ce stadiu de inapoiere traiesc in comparatie cu altii? Sau trebuie sa alegem niste conducatori carora sa li se permita sa conduca?


Problema e ca in câmpul nostru politic e prea multa volbura! Si uite asa numai probleme si probleme si amageli ca exista rezolvari si, de fapt, nu vedem nici o schimbare, poate decât in topul celor 300!


de Dumitru


Haosul este controlat ca si hatisul legilor. Legile au diverse interpretari dupa persoana careia i se aplica. Pentru orice se da amenda de zeci de milioane. Asta inseamna sa te intelegi cu inspectorul (de la fisc, protectia consumatorului, mediu, ITM etc.) „Ia tu zece milioane si da-mi amenda numai cinci“. Inspectorul isi opreste jumatate si da jumatate la seful lui. Seful isi opreste jumatate si da jumatate mai departe. Sistemul functioneaza in vama, fisc, politie, justitie, invatamânt, sanatate.Coruptia, organizata ierarhic.


Nota: GAZETA de SUD nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai sus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU