30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGreva cu ochii la TV

Greva cu ochii la TV

Majoritatea angajatilor din invatamântul preuniversitar din Valea Jiului nu stiau ieri când vor reincepe cursurile si afirmau ca, de la inceputul grevei, au stat cu ochii pe buletinele de stiri pentru a afla când isi vor relua activitatea.


In cele mai multe scoli nu s-au facut cursuri in perioada grevei, dar sunt si profesori care spun ca unii dintre colegii lor nu au tinut cont si si-au desfasurat orele conform unui orar prestabilit. „Greva asta a fost oarecum facultativa. Cei mai multi care au intrat la ore au fost invatatorii de la clasele mici, mai ales la cei care au clase I, pentru ca in aceste situatii nu se poate recupera usor, iar ceilalti au facut ore mai ales cu copiii din anii terminali. Practic, au fost mai mult ore de consultatii si pregatire pentru capacitate si bacalaureat“, au declarat cadrele didactice.


Multi dintre profesori sustin acum ca vacanta aceasta prelungita nu le aduce decât deservicii si ca tot ceea ce au obtinut este praf in ochi.


„S-au obtinut bani pentru dotarea scolilor de la sate. Fara sa fiu impotriva acestui aspect, vreau sa spun ca la sate nu prea mai sunt acum elevi, pentru ca un parinte care vrea ca odrasla sa sa faca scoala, il va da la oras. Si atunci se pune problema astfel: de ce sa se doteze o scoala de la sat cu zece calculatoare, când nu mai sunt elevi, iar o scoala de la oras sa aiba tot zece calculatoare?“, a spus unul dintre dascali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS