10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCerealele, beneficii pentru sănătate

Cerealele, beneficii pentru sănătate

Cerealele integrale sunt parte a oricărei diete sănătoase, oferind multiple beneficii pentru sănătate, cum ar fi prevenirea bolilor cronice. În plus, toate cerealele sunt surse excelente de carbohidrați complecși.

Cerealele furnizează multe vitamine și minerale și au un conținut scăzut de grăsimi. Consumul de cereale integrale (cele care nu au fost private de substanțele nutritive) este recomandat în defavoarea cerealelor rafinate (cerealele la care sunt înlăturate substanțele nutritive pentru a li se prelungi durata de viață). În plus, cerealele integrale oferă substanțe nutritive și fibre necesare pentru o sănătate optimă.

Ajută la scăderea colesterolului

Cerealele integrale nu numai că ajută organismul să nu absoarbă colesterolul „rău“, ci scad și numărul trigliceridelor, care contribuie la apariția afecțiunilor cardiace. Orice tip de cereale integrale ajută la prevenirea acestor afecțiuni, însă în mod special ovăzul.

Scad tensiunea arterială

Consumul de cereale integrale ajută și la scăderea tensiunii arteriale, unul dintre principalii factori care declanșează apariția afecțiunilor cardiace. Scăderea nivelului de insulină din organism, a colesterolului și a tensiunii arteriale sunt toate beneficii oferite de substanțele conținute de cerealele integrale.

Ajută la scăderea în greutate

Persoanele care consumă cereale integrale își pot menține mai bine greutatea sub control. Acest lucru se datorează faptului că cerealele integrale oferă o senzație de sațietate și se digeră mai lent, ceea ce ne ajută să ne abținem de la a ronțăi diverse snacks-uri nesănătoase între mese, dar ne ajută și să consumăm porții mai mici de mâncare.

Redistribuie grăsimea

Chiar dacă doar consumul de cereale integrale nu garantează o slăbire rapidă, aceste cereale contribuie la redistribuirea grăsimii în organism. În mod special în cazul grăsimii de pe abdomen, aceasta nu se mai depune atât de rapid în cazul unei diete care conține cereale integrale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS