5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateDetoxifierea de toamnă și beneficiile ei

Detoxifierea de toamnă și beneficiile ei

Cu toate că majoritatea persoanelor consideră primavara ca fiind sezonul ideal de curățare a organismului și detoxifiere, adevărul este că toamna reprezintă, de fapt, anotimpul cel mai potrivit pentru a elimina tot ceea ce este învechit.
Asemenea copacilor, și
dumneavoastră trebuie să vă scuturați frunzele și să vă curățați înainte de venirea iernii. Detoxifierea de toamnă previne răcelile specifice acestui anotimp, menține sistemul imunitar sănătos și pregătește organele pentru lunile reci ce vor urmă. Cel mai important este să nu faceți detoxifierea de toamnă în grabă.

De ce este nevoie de detoxifierea de toamnă?

Începând cu 22 sau 23 septembrie, echinocțiul de toamnă semnalează schimbarea vremii, a lungimii zilei și a temperaturii. Este deosebit de important ca în acest sezon să aveți o grijă sporită de două organe vitale: plămânii și intestinul gros.
Plămânii, împreună cu tuburile bronșice (căile respiratorii), gât, sinusuri și nas – sunt principalele căi de detoxifiere. Aceste căi fac legătura între interiorul și exteriorul organismului, prin procesul inhalării oxigenului și eliminării dioxidului de carbon, prin capilarele pulmonare.
Fiecare celulă în parte acționează precum un miniplămân, prin preluarea oxigenului din sânge și eliminarea dioxidului de carbon, care este apoi transportat înapoi la plămâni. Este esențial pentru plămânii dumneavoastră să inspire aer curat, de calitate, umed, cald și bogat în oxigen.
Un rol important pentru sănătatea dumneavoastră și pentru procesul de detoxifiere îl are intestinul gros. Atunci când sistemul dumneavoastră devine plin cu toxine, se produce o acumulare de mucus de-a lungul peretelui intestinal. Deșeurile depuse în colon afectează în cele din urmă fiecare parte a corpului și poate apărea constipația.
Primele simptome ale acestei probleme intestinale sunt erupția cutanată, umflături ale pielii, acnee și eczeme. Și, deoarece constipația poate face ca fecalele să rămână în sistem pe termen lung, aceste deșeuri neeliminate pot da naștere acumulării unor formațiuni pe pereții intestinali, care devin medii propice pentru dezvoltarea bacteriilor nedorite.
Odată cu venirea sezonului de recoltare, este timpul să reduceți consumul alimentelor reci de vară și să începeți să creșteți aportul preparatelor gătite calde, în vederea pregătirii pentru iarnă. Este momentul să reduceți aportul de fructe de la trei la două porții pe zi, deoarece fructele au tendința să scadă temperatura corpului. Organismul dumneavoastră are nevoie de mai multă căldură odată cu răcirea temperaturilor de afară.
Dieta de detoxifiere cu limonadă – Chiar dacă este o dietă dificilă, multe persoane aleg să o urmeze și susțin că este foarte eficientă. Dieta cu limonadă trebuie urmată timp de cel puțin patru-cinci zile. În această perioada, trebuie să înlocuiți alimentele cu o limonadă specială: se toarnă 300 ml de apă într-un pahar mare, 2 linguri de sirop de arțar, 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors și un vârf de cuțit de piper caynne. Această băutură va fi singurul lucru pe care îl veți consuma în timpul dietei. Dacă este necesar, puteți consuma și un ceai laxativ fără zahăr.
Dieta lichidă de detoxifiere – Acesta este un alt regim alimentar dur, care are însă întotdeauna rezultate bune. Timp de șapte zile trebuie să beți doar sucuri din fructe sau legume făcute în casă. Dacă vă simțiți slăbiți în această perioadă, dieta vă permite să mâncați zilnic un fruct sau o legumă, atâta timp cât aceasta este crudă.
Condimentele, zahărul și grăsimile sunt interzise.
Sursa: sfatulmedicului.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS