18.4 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSanatateTratamente naturiste pentru rinichi

Tratamente naturiste pentru rinichi

Plantele medicinale sunt eficiente în vindecarea bolilor aparatului urinar, cu condiţia să fie folosite ca adjuvant, în nici un caz să înlocuiască tratamentul clasic.

Măceşele au conţinut ridicat de vitamina C. Din ele se prepară un ceai cu efecte diuretice, care se administrează pe o perioadă lungă, fără să aibă efecte secundare. Este indicat în bolile căilor urinare sau de rinichi, în răceli şi pentru tratarea asteniei de primăvară. Se foloseşte o lingură de fructe la o cană de apă. Fructele se zdrobesc înainte de folosire cu o furculiţă, având grijă să îndepărtăm perii şi sâmburii. Se adaugă apă caldă şi se lasă la fiert cinci-zece minute. Se ia de pe foc şi se mai lasă acoperit trei minute. Se filtrează şi se bea cald. Este excelent şi în tratamentul simptomatic al gripei şi al virozelor respiratorii.
Şovârvul de apă este recomandat pentru calculii renali şi în  infecţiile urinare. Pentru calculii renali se foloseşte un decoct preparat din şovârv în amestec cu coada – calului şi rădăcină de pătrunjel. Se obţine un decoct dintr-o linguriţă de amestec la o cană de apă, fierte timp de zece minute. Se beau trei căni pe zi.
Propolisul este utilizat în infecţii urinare. Se recomandă cinci-zece grame zilnic.
Drăgaica, sau sânzienele, se recomandă în infecţiile urinare. Pentru un efect mai bun se foloseşte în amestec cu urzică şi splinuţă. Este bună şi sub formă de infuzie, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale. Tratamentul durează trei săptămâni.
Coada – calului opreşte hemoragiile şi ajută la eliminarea pietrelor de la rinichi.
Răchiţele, fructe de merişor pentru tratamentul cistitelor.
Ciuboţica – cucului se foloseşte sub formă de ceai (o cană pe zi preventiv) în bolile digestive şi renale. Are proprietăţi sedative, antispastice, diuretice.
Cozile de cireşe sunt utilizate în infecţii urinare. Se folosesc cozi uscate, păstrate în condiţii corespunzătoare, altfel îşi pierd proprietăţile.
Merişorul este un antiinflamator folosit cu succes în infecţiile tractului uro-genital.
Mătasea – porumbului este eficientă în durerile de rinichi. Se prepară o infuzie din mătasea de la un porumb la o cană de apă. Se strecoară şi se bea neîndulcită în loc de apă.
Seminţele de morcovi se folosesc pentru prepararea unui ceai care ajută la ameliorarea durerilor cumplite din litiaza renală şi la eliminarea pietrelor mici. Se obţine dintr-o linguriţă cu vârf de seminţe la o cană cu apă. Se lasă la infuzat zece minute, în vas acoperit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS