32.3 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăSanatateImprimantele dăunează grav sănătăţii

Imprimantele dăunează grav sănătăţii

Se pare că imprimantele laser sunt la fel de dăunătoare precum ţigările. Dacă sunteţi nefumător şi credeaţi că la birou sunteţi scutiţi de efectele nedorite ale fumului de ţigară, ar fi bine să vă gândiţi mai bine la tipul de imprimantă pe care îl folosiţi.

Un studiu recent al cercetătorilor de la Queensland University of Technology efectuat pe 60 de tipuri de imprimante laser demonstrează că mai mult de o treime dintre acestea emit particule care, o dată inhalate, au acelaşi efect pentru plămâni ca şi fumul de ţigară. Cu cât spaţiul în care funcţionează aceste imprimante este mai închis, cu atât este mai mare pericolul. De asemenea, pericolul este mai mare în cazul folosirii unei cantităţi mai mari de toner, mai ales în cazul imprimării graficelor şi desenelor complexe.

Unii cercetători recomandă afişarea de avertismente asemănătoare cu cele de pe pachetele de ţigări pe produsele care prezintă risc ridicat. Se recomandă ca o imprimantă laser să fie aşezată într-un spaţiu cât mai aerisit şi deschis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU