30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalTermoficarea bagă frica în rău-platnici

Termoficarea bagă frica în rău-platnici

Rău-platnicii craioveni nu vor mai fi iertaţi, ca în anii trecuţi, de Termoficare. Conducerea regiei a scos la vânzare locuinţele a 100 de uituci. Cei care se ştiau restanţieri au început să-şi achite din datorii.

Rău-platnicii craioveni au strâns cureaua şi au început să-şi achite din restanţe, fiindu-le frică să nu le fie scoase apartamentele la vânzare. Pentru a le arăta că nu glumesc, angajaţii Regiei Autonome de Termoficare (RATf) nu s-au sfiit să îi scoată pe câţiva afară din case şi să-şi recupereze datoriile din vânzarea locuinţelor pe care aceştia le deţineau. Urmările nu au întârziat să apară. Aşa se face că, în numai câteva luni, au fost încasate sume importante din care s-a reuşit achitarea unei părţi din datoriile pe care RATf le avea către CET sau Electrica. În luna august, restanţele către CET scăzuseră de la 100 de milioane de lei la 80 de milioane, în timp ce datoriile la furnizorul de energie electrică sunt de un milion de lei.

„Echipele noastre au mers în fiecare zi la asociaţii şi au încercat să-i facă pe oameni să înţeleagă că trebuie să achite ce consumă. De când am intensificat toate acţiunile de recuperare, încasările zilnice au crescut semnificativ“, a menţionat Nicolae Degeratu, director adjunct al RATf.

În prezent, în jur de 100 de locuinţe se află pe lista celor scoase la licitaţie. În unele cazuri, asociaţiile de proprietari au acţionat în judecată locatarii, cesionând dreptul de executare regiei, în altele, juriştii RATf au fost cei care au câştigat procesele.

 

Lucrări în toi la PT şi CT

 

Conducerea regiei supraveghează îndeaproape lucrările de modernizare a punctelor termice (PT) şi de transformare a centralelor termice (CT). Obiectivul este de a eficientiza producerea de agent termic. Din cele 11 CT prinse în programul de transformare, RATf a demarat lucrările la aproape toate, în timp ce CET a reuşit să intervină până în prezent la trei CT. Conducerile celor două instituţii au dat asigurări că o dată cu venirea iernii, lucrările vor fi finalizate. Cei mai avantajaţi vor fi craiovenii care erau până în această iarnă aprovizionaţi de la CT şi plăteau gigacaloria la un preţ mai mare decât vecinii lor legaţi de PT.

Ieri, la Punctul Termic 257 din cartierul Craioviţa Nouă, lucra o echipă de muncitori. Şeful şantierului a declarat că până acum nu au întâmpinat probleme şi totul se desfăşoară conform planului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII