19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalClipe de cosmar alaturi de parinti

Clipe de cosmar alaturi de parinti

70 de locuri de cazare pentru copiii sinistratilor au fost pregatite de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Dolj. Sase copii si o mama minora, bolnava de hepatita, au fost cazati in regim de urgenta.


Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Dolj impreuna cu asistentii sociali ai institutiei monitorizeaza permanent situatia familiilor cu minori din zonele calamitate ale judetului Dolj. Acestia au pregatit 70 de locuri de cazare pentru copiii sinistratilor, in centrele de plasament din Craiova si Diosti, insa pâna in prezent nu au primit decât câteva persoane.


Lapte praf si alimente pentru copiii sinistrati


„Zece masini ale Directiei Copilului s-au deplasat zilele trecute la Rast, dar si in celelalte comune afectate de inundatii, pentru a incerca o monitorizare a tuturor copiilor din aceste localitati. Am oferit 50 de kilograme de lapte praf, dar si alte ajutoare constând in alimente. Am depistat un caz de hepatita la o mama din Rast, minora, pe care am adus-o pentru consultatie la Spitalul Segarcea. Tânara se afla deja in perioada de convalescenta, iar medicii nu au avut motiv sa o interneze si am preluat-o noi, cazând-o impreuna cu copilul in Centrul Maternal din Craiova. Tot in Rast am mai gasit cinci frati, toti cu handicap grav senzorial, care impreuna cu parintii erau cazati in corturi; pe cei pe care i-am preluat in regim de urgenta i-am cazat la Centrul de Primire a Copilului Abuzat din Craiova“, a declarat Cornel Baloiu, sef Serviciu Relatii Publice din cadrul DGASPC Dolj.


Vaccin insuficient in tabara de la Rast


Reprezentantii directiei au precizat ca toti copiii cu probleme vor fi tinuti in centru pâna când parintii vor avea posibilitatea sa isi refaca locuintele distruse din cauza inundatiilor. Cornel Baloiu a declarat ca a fost sesizata Directia de Sanatate Publica (DSP) Dolj, deoarece cantitatea de vaccin impotriva hepatitei era insuficienta pentru persoanele cazate in tabara de la Rast. Potrivit reprezentantilor DGASPC Dolj, in ciuda conditiilor improprii in care stau, parintii nu sunt de acord ca micutii lor sa fie luati si cazati in centrele de plasament. „Prefera sa ii tina alaturi de ei, sa doarma in corturi, decât sa ii lase pe perioada limitata in grija Directiei Copilului. Multi dintre parinti refuza acest lucru fiind constienti ca pierd, pentru perioada in care copiii nu se mai afla lânga ei, alocatiile si indemnizatiile de handicap. Exista permanent pericolul izbucnirii unei epidemii, iar noi tinem legatura cu primarii acestor comune pentru a ne solicita in caz de nevoie ajutorul. Nu intervenim decât atunci când suntem solicitati, pentru ca oamenii sa nu se panicheze in plus, sa nu aiba senzatia ca vrem sa le luam copiii, desi aceasta ar fi o solutie temporara pentru a-i feri pe micuti de eventuale boli“, a mai spus seful Serviciului Relatii Publice din cadrul DGASPC Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS