30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalSolomon isi plimba angajatii prin Italia

Solomon isi plimba angajatii prin Italia

Pentru o perioada de trei zile, primarul Solomon va da uitarii responsabilitatile pe care le are ca ales al craiovenilor, mergând in delegatie in Bologna. Acesta va fi insotit de functionari publici, consilieri locali si prieteni.


Antonie Solomon impreuna cu o parte din membrii delegatiei din primarie vor parasi astazi Craiova pentru o vizita de trei zile in Bologna. Alaturi de edilul-sef, in delegatia in Italia au mai plecat Elvira Stancu – directoarea Directiei Relatii cu Publicul, Silvia Nanau – sefa Serviciului de Administrare a Domeniului Public si Privat, doi consilieri locali, Petre Gongu si Constantin Podeanu, dar si seful Politiei Comunitare Craiova – Constantin Petrescu si Nicolae Vacariu – directorul Directiei Taxe si Impozite.


Potrivit primarului, primii patru sunt invitati oficial, in timp ce ultimii doi au fost luati ca sa vada cum e pe acolo. „Pe Petrescu l-am invitat pentru ca avem zece romi din Craiova care sunt dati in urmarire generala prin Interpol si se afla prin Bologna. Cei din Italia mi-au cerut sa vin cu patru persoane pentru care ei vor plati cazarea si masa. Vacariu si Petrescu merg pe banii lor“, a declarat Solomon.


Pentru plimbarea prin Italia, din banii publici, pentru cei cinci care au fost invitati de oficialitatile italiene se vor cheltui 35 de euro/persoana/zi. Adica fiecare functionar o sa cheltuiasca pe perioada delegatiei 105 euro. In total, diurna va costa bugetul 525 de euro. La acesti bani se adauga benzina pentru drumul dus-intors.


Primarul impreuna cu cele doua colege au optat pentru transportul cu avionul, banii pentru bilete urmând sa fie platiti din buzunarele proprii. Ceilalti doi membri ai delegatiei oficiale au plecat cu autoturismul de serviciu al lui Solomon, Volkswagen Passat, ieri ajungând deja la Bologna.


Solomon ii vrea inapoi pe romii din Bologna


Motivul vizitei in Bologna nu este insa foarte clar. „Ne ducem acolo sa incheiem un protocol cu autoritatile locale, ca sa ii aducem pe romi inapoi la Craiova. Va veni la intâlnire si primarul din orasul francez Nantes sa mai discutam si cu el“, a afirmat Solomon.


In ceea ce priveste alegerea membrilor delegatiei, aceasta a fost facuta in functie de atributiile de serviciu, in cazul celor doua functionare publice. „In fisa postului, la atributiile pe care le am sunt trecute relatiile cu cetatenii, cu celelalte compartimente din primarie, dar si alte institutii si organizatii. Presupun ca am fost aleasa pentru ca la nivelul Craiovei toate intâlnirile, care au avut loc la primarie, au fost organizate de mine. Eu sunt si cea care tine permanent legatura cu comunitatile de romi din oras“, a declarat Elvira Stancu. O explicatie aproape identica a dat-o si colega sa, Silvia Nanau, care sustine ca a fost aleasa sa plece in delegatie datorita implicarii in actiunile legate de romi.


Petre Gongu habar nu are de ce a fost ales


La polul opus insa, consilierul PSD, Petre Gongu, habar nu are de ce a plecat in Italia. „Trebuia alesi doi oameni din consiliul local si unul am fost eu. De unde sa stiu care este motivul. Intrebati-l pe domn’ primar de ce m-a luat pe mine“, a spus Gongu.


Colegul sau, Constantin Podeanu, sustinea ca a fost trimis in Bologna pentru ca face parte din Comisia de invatamânt-cultura. „Aici urmeaza sa semnam ceva intelegeri cu autoritatile privind trimiterea in tara a romilor care se afla in acest oras. Abia am ajuns si este foarte frig aici, nici nu am iesit din hotel“, a spus Podeanu.


In schimb, Constantin Petrescu, seful Politiei Comunitare Craiova, a afirmat: „Nu am primit nici un ban de la institutia la care lucrez pentru aceasta deplasare. Pe banii mei am mers. Am fost invitat in principal pentru ca romii de acolo au unele probleme cu legea“. Cel de-al doilea invitat personal al primarului, Nicolae Vacariu, directorul Directiei Taxe si Impozite, a declarat ca nu stie sigur daca se va mai duce in Italia. „Am ceva probleme in Bucuresti si, daca plec, probabil o sa plec la noapte. Mai multe nu stiu“, a spus Vacariu.


Delegatia craioveana se va intoarce pe meleagurile oltene abia sâmbata. In timpul sederii in Bologna, primarul si-a propus sa viziteze si imprejurimile orasului, probabil pentru a mai „fura“ câteva idei pentru modernizarea Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU