32.3 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiModest = trei puncte

Modest = trei puncte

Otopeni – Universitatea 0-1. Cum să zic ca să nu supăr băieţii? Joc mo-dest. Contează însă cele trei puncte, adică Ştiinţa continuă asaltul spre Europa League. Otopeniul, care a pus unele probleme câtorva granzi din campionat, cu noi n-a mai fost aceeaşi echipă tenace. Nici Craiova n-a fost acea echipă cu vervă pe teren, aşa cum ne-a obişnuit în suita aceea de patru victorii consecutive, dar nu mai trebuie să ne tot raportăm la meciurile trecutului. Cum spuneam, Craiova n-a strălucit duminică, dar e bine aşa, adică să jucăm toate meciurile până la sfârşit modest, dar să câştigăm 12 puncte! Acesta să ne fie obiectivul de azi înainte, 12 puncte! Nici aşa-zisul mare derbi, Steaua – Dinamo 1-1, n-a fost decât un un fel de… derbi de Liga a II-a! Slab, slab… S-au scos pe piaţă nişte secvenţe din meciurile Steaua – Dinamo din epoca trecută. Păi, fraţilor, de ce nu scoateţi adevăratele meciuri ale „campioanei unei mari iubiri“, cu golurile senzaţionale ale lui Nelu Oblemenco, sau ale „Craiovei Maxima“, cu Steaua, Dinamo? Acolo este fotbal de fotbal!

Mă rog, să revin în actualitate. O problemă pe care n-am înţeles-o este aceasta cu licenţierea. N-am văzut nici un comunicat oficial, ci doar zarvă prin presă. Totuşi, o fi foc fără să fie fum? De ce au fost expediaţi nişte băieţi, tocmai pe la Zürich, pentru proteste? Ce treabă o avea primarul Craiovei cu nişte eventuale datorii ale unei firme private, cu ce este vinovat Solomon? De ce este implicat şi numele lui Cămătaru, ce a făcut el împotriva Ştiinţei? Probabil că suporterii ajunşi la Zürich n-au mai apucat să citească ultimele declaraţii ale finanţatorului Mititelu, cele prin care acesta a spus clar şi răspicat că nu există nici o datorie. Cu alte cuvinte, n-ar trebui să existe nici un fel de emoţie pentru licenţiere.

Cum spuneam mai sus, derbiul Steaua – Dinamo a dezamăgit. Nu a strălucit nici Timişoara (1-0 cu Oţelul), dar tare aş vrea ca o echipă din provincie, cum este Timişoara, să câştige anul acesta campionatul. Dacă TAS va repara greşeala celor de la FIFA, atunci titlul ar putea ajunge în oraşul de pe Bega. Aşadar, de la Cluj titlul coboară la Timişoara, iar de acolo, la anu’, la Craiova! Ar fi frumos, nu?

Pandurii lui Cîrţu n-au reuşit să câştige, acasă, meciul cu Poli Iaşi, 1-1, rezultat care m-a surprins oarecum, având în vedere evoluţiile bune pe teren propriu ale gorjenilor. Celelalte rezultate ale etapei se cunosc, nu mai insist.

Aş mai dori să spun două vorbe despre Gaz Metan CFR Craiova şi Universitatea II. Echipa lui Cristea Boldici şi Gină Piţurcă a promovat în Liga a II-a, motiv pentru care toţi cei care au contribuit la această performanţă – jucători, finanţatori, antre-nori, conducători – trebuie felicitaţi. Cam puţin s-a scris despre acest salt – din judeţ (în urmă cu doi ani) în Liga a II-a acum!

Am văzut sâmbătă, la Calafat, meciul echipei a doua a Ştiinţei cu Dunărea, scor 2-0 pentru Craiova. Are balta peşte, cum se spune, adică sunt câţiva tineri la Ştiinţa II care ar putea ajunge fotbalişti profesionişti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS