22.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiNorocul înseamnă ştiinţă

Norocul înseamnă ştiinţă

Nu mai ţin minte cine a spus că norocul înseamnă ştiinţă, parcă un general vestit. Observ că mulţi oameni de fotbal afirmă că Universitatea Craiova a avut noroc cu carul în meciul de la Braşov, antrenorul Răzvan Lucescu pretinde că ar fi fost o singură echipă pe teren, iar punctul obţinut de Craiova l-a dat Dumnezeu… Chiar dacă Ştiinţa n-a strălucit, la Braşov, reamintim, în acest campionat n-a câştigat nici o echipă până acum. Trupa lui Răzvan Lucescu a început în forţă, a profitat de neatenţia flancului stâng al nostru şi a deschis repede scorul (minutul 5), apoi i-a dominat pe olteni pe aproape toată durata partidei. A venit acel minut de la final (‘87), când Gîngioveanu, acest mare
talent al Ştiinţei, l-a făcut şah-mat pe fundaşul care-l marca, apoi i-a pus lui Florin Costea o minge pe tavă, cum se zice, acesta reluând fără probleme în plasă, 1-1. Drept mulţumire, Florin Costea a reacţionat surprinzător de rece, ba chiar nervos, faţă de cel care a fost coautor la gol, Gîngioveanu, şi faţă de Bărboianu! După meci, Florin şi-a cerut scuze publice doar faţă de Bărboianu…

Revenind la subiectul propriu-zis al acestui editorial, aş vrea să spun că, într-adevăr, Universitatea a evoluat slab, s-a apărat, a avut noroc, dar asta face parte din joc! Câţiva jucători trimişi de Napoli în teren au dezamăgit. Craiova însă n-a cedat, iar Gîngioveanu a creat acea fază-spectacol, care i-a adus Ştiinţei un punct. Au fost meciuri în care Craiova a dominat, a avut ocazii, a jucat chiar spectaculos, dar a pierdut. Napoli şi Mititelu ştiu ce au de făcut, cunosc bine şi problemele vestiarului şi probabil că, în meciul cu FC Argeş, suporterii vor revedea pe „Ion Oblemenco“ acea echipă din partidele cu CFR Cluj şi Dinamo, adică disciplinată tactic, toţi jucând cu dăruire, cu altruism şi fără aere de vedetism.

Duminică jucăm cu FC Argeş, o echipă debusolată şi supusă unui fel de oprobriu, deşi jucătorii nu au vină pentru ceea ce a făcut finanţatorul Cornel Penescu. N-ar fi exclus ca FC Argeş să fie retrogradată, dar asta-i altă discuţie. Până una alta, argeşenii vin la Craiova după o victorie de moral (1-0 cu Rapid), fără complexe, hotărâţi să demonstreze că îşi merită punctele acumulate, iar meciul trebuie pregătit de Napoli cu toată atenţia. Oltenii revin pe „Ion Oblemenco“ după trei meciuri, în care n-au mai cunoscut gustul victoriei.

Teoretic, Craiova are un final de campionat mai uşor. Dacă Ştiinţa îşi revine la forma avută în perioada celor patru victorii consecutive, atunci oltenii vor fi candidaţi la podiumul campionatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII