32.8 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiN-a mai fost Corpodean...

N-a mai fost Corpodean…

Deşi au trecut doar două etape, se adevereşte că acest retur este aparte, fierbinte şi de mare luptă. Şi de lupte… subterane care, iată, au ieşit la iveală în direct, chiar la TV. Nu are rost să comentez meciul dinamoviştilor la Mediaş, nu-mi permit să fac aprecieri la adresa „arbitrajului“ lui Lajos. Prevăd ce se va întâmpla în acest campionat… Dinamo va face tot ce-i stă în putinţă să nu piardă titlul. Paradoxul este altul, anume că, în meciul din prima etapă a returului, dinamoviştii au jucat ca o echipă mare, iar la Mediaş, ca o formaţie… mică. Se mai întâmplă ciudăţenii, că aşa-i pe la noi, prin Balcani. „Câinii“ îşi vor lua măsuri şi cu Otopeni?!

Trecând la „oile“ noastre, aş spune că oltenii au pierdut, acasă, puncte importante pentru obiectivele pe care le vizează. Craiova, doar 0-0 cu Gloria lui Pădureanu, ar fi meritat totuşi trei puncte, aşa cum şi clubul Pandurii ar fi trebuit ca măcar un punct să fi contabilizat. Ştiinţa însă nu a convins, lăsând la vedere destule neîmpliniri în joc, cum ar fi: lipsa de luciditate în faza ofensivă, o exprimare modestă a unor jucători de care se tot vorbea că vor sparge gura târgului. Surprinzător, în ultimul sfert de oră, şi pregătirea fizică a oltenilor a fost destul de deficitară. Apoi, trebuie să recunoaştem că oltenii n-au găsit soluţiile tehnico-tactice care să desfacă „lacătul“ şi jocul la ofsaid al bistriţenilor. Cu alte cuvinte, nu a mai greşit Corpodean, ci noi. Nu ştiu care este atmosfera din vestiar, nu ştiu care mai sunt relaţiile dintre finanţator şi antrenor, dar ceva, ceva parcă s-a stricat. Probabil că sunt zvonuri, sunt cancanuri.

Pandurii – FC Timişoara 0-1. Timişoara este o echipă solidă, cu destui fotbalişti buni, dar în meciul cu pandurii lui „Sorinaccio“ n-a strălucit, adică nu a fost o diferenţă mare, precum cea din clasament. Portarii au fost de-o viaţă calvarul lui Cîrţu. Ei, şi duminică seară, tot un portar i-a făcut-o, cum se zice. Stanca, ieşit aiurea din poartă, nu s-a înţeles cu Cardoso, iar fundaşul brazilian a trimis în… (auto)gol. Aşa a „câştigat“ Timişoara trei puncte! Meciul s-ar fi putut încheia cu 1-1, dar a urmat ratarea unui penalti, prin Păcurar! Cred că Sorin a albit iarăşi. Şi vineri, alt meci greu pentru panduri, cu Unirea lui Dan Petrescu, la Urziceni.

Despre restul partidelor din etapa a doua, o primă observaţie: au fost rezultate… italiene, cu doar nouă goluri înscrise! Rezultate normale, deşi cel de la Braşov, 1-0 cu Steaua, pare o surpriză. Am spus săptămâna trecută că la Steaua este un fel de parodie. Şi îmi menţin părerea. Surpriza acestui retur vine de la Rapid, o echipă care n-are nici unde… dormi. Glumesc, deoarece am înţeles că s-a rezolvat problema locativă a jucătorilor. Nu ştiu cum se descurcă ei cu problema financiară, dar jucătorii giuleşteni merită felicitaţi pentru dăruire faţă de culorile clubului.

Închei scriind despre surpriza „legiunii străine“ a finanţatorului Adrian Porumboiu: FC Vaslui se apropie de locurile europene cu o echipă în care (în meciul cu Poli Iaşi) doar doi sunt români! Unul este un jucător disponibilizat de Universitatea în urmă cu câţiva ani, Buhuş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU