31.7 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiEmoţii pentru România

Emoţii pentru România

Mă grăbesc să scriu despre evenimentul care se apropie şi care îi va ţine cu sufletul la gură pe toţi românii, turneul final de luna viitoare, din Austria şi Elveţia. Peste puţin timp, vor urma zile şi nopţi în care nu vom mai dormi, vom privi, vom comenta şi vom sări în sus de bucurie când România va marca primul gol la Campionatul European. Sper să se întâmple în meciul cu Franţa, cel de debut al tricolorilor.
Naţionala României are şansa ei, pentru că avem un lot echilibrat în toate compartimentele. Al doilea punct forte este că jucătorii se cunosc foarte bine între ei, pentru că evoluează de mulţi ani împreună la naţională. Deci vom fi o nucă tare pentru adversari. Şi, până la urmă, putem fi în stare de orice, că doar suntem români. Suporterii, adică toată ţara, trebuie să fie alături de băieţii lui Piţurcă şi să le ţină pumnii. Trebuie să-i încurajăm cum putem, dar, în acelaşi timp, trebuie să ne comportăm civilizat, chiar dacă vom ieşi şi pe străzi. Să dea Domnul să avem cât mai multe ocazii să ieşim în stradă!
Vom întâlni Franţa în debut. M-am uitat pe lotul francezilor şi m-a trecut un fior când am văzut numele jucătorilor şi cluburile la care evoluează. Este foarte important cum vom ieşi din acest meci. Vom juca apoi cu Italia, o echipă cu o dăruire şi un mare respect pentru naţia lor, cu spirit de sacrificiu. Nu mai comentez unde evoluează fiecare, că iar mă trec fiori. În al treilea meci vom da piept cu Olanda. O portocală când tare, când moale. Va fi un joc decisiv, după părerea mea, pentru ambele formaţii. Închei comentariul meu legat de Campionatul European spunând că, dacă nu ne vom califica mai departe, cu siguranţă vom muri frumos. Hai, România!       
În weekend, la invitaţia primarului din Corabia, am participat la un meci demonstrativ în memoria lui Ion Oblemenco. După cum se ştie, „tunarul“ Ştiinţei s-a născut la Corabia, iar stadionul de aici îi poartă numele. Înainte de joc, a avut loc şi o slujbă de pomenire a lui.
Despre meciul în sine, ce să vă spun. Au răspuns prezent Ştefănescu, Ungureanu, Ţicleanu, Donose, Geolgău, Marcu, Purima, Stîngă, Papură, Mohora, Cristescu, Vancea, Iordache, Calafeteanu, Iriza, Samir Zamfir şi subsemnatul. Jocul a fost la discreţia noastră, echipa din Corabia neavând nici o şansă, scor 6-0. Glumind, în timpul meciului le-am strigat colegilor că, dacă mai joc cu ei în ritmul ăsta, poate mă cheamă Piţurcă la naţională. Stîngă a fost puţin surprins la final, afirmând că i-a plăcut modul în care s-a pasat şi cum primeam de curat pasele care aveau utilitate. Ţicleanu şi Ştefănescu l-au lămurit: „Băi, Ovidiule, acest lucru nu se uită, e ca mersul pe bicicletă!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS