5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiO casă pentru parlamentarul tău

O casă pentru parlamentarul tău

Viaţa de parlamentar român este grea, dificilă, stresantă. Munceşte toată ziua, aşa că săracul parlamentar român nu are vreme nici măcar să-şi procure cele necesare pentru traiul familiei, cum ar fi un acoperiş deasupra capului. Trăieşte cu chirie, măcinat de durere că nu e capabil să asigure o casă pentru viitorul copiilor săi. O dramă existenţială profundă… Am aflat că oameni de bine au lansat un apel de a se strânge ceva bani, acolo, cam cât să cumpărăm o garsonieră, pentru domnul Mircea Geoană, care trăieşte cu familia în condiţii de neînchipuit, cu chirie la RAAPPS. În situaţia domnului Geoană se află alţi mulţi parlamentari români, care stau lunar la coadă, la caseria Camerei Deputaţilor sau Senatului, să încaseze – câtă umilire! – suma necesară pentru a plăti pentru casele, garsonierele, apartamentele prin care stau chiriaşi în Bucureşti, mereu ameninţaţi de răutatea proprietarilor care le bat la uşă, să le ceară banii pe chirie. Aceşti oameni trebuie ajutaţi. Cuprinşi de preocupare pentru soarta colegilor aflaţi la ananghie, deputaţii au hotărât ca astăzi să se solicite o părere oficială liderilor grupurilor parlamentare, dar şi o analiză a concluziilor Comisiei juridice şi Comisiei pentru statutul parlamentarului cu privire la tragica situaţie în care se află cei care au încasat bani pentru chirie.

Într-o ţară în care putem cumpăra o garsonieră, un apartament, o casă pe preţuri de nimic, într-o societate prosperă, cum este societatea românească, unde creditele ipotecare sunt foarte ieftine şi oferite până şi şomerilor, în România, ţara în care nu există persoane fără locuinţă, iar familiile care trăiau în cutii de carton, în corturi la margine de oraş sau în case insalubre sunt doar o amintire aproape uitată, în ţara unde firmele de imobiliare aproape te imploră să cumperi mai pe nimic apartamente ultramoderne, într-un astfel de rai al locuinţelor este ruşinos ca parlamentarii noştri, aleşii noştri să fie chiriaşi. Este inadmisibil ca noi, alegătorii, să ne lăfăim în apartamente spaţioase, să plătim sume infime iarna, la întreţinere, iar parlamentarii să fie nişte milogi care să locuiască cu chirie. Înfiorător, nemaivăzut, scandalos!

Să facem apel la Camera Deputaţilor şi la Senat să găsească o soluţie, cât mai repede cu putinţă, pentru a rezolva aceste cazuri sociale care sunt parlamentarii chiriaşi ai României. Europa ne priveşte şi nu ne va îngădui prea multă vreme să ne umilim politicienii. Avem parlamentari în judeţul nostru, printre ei se află măcar unul pe care l-am votat, un parlamentar care ne reprezintă. Să-l căutăm şi să-l întrebăm dacă nu cumva are probleme cu locuinţa. Are bani de chirie? Dacă nu-i ajung banii, ajutaţi-l! Are locuinţa mobilată? Dacă nu, atunci să-i dăruim un scaun, o masă, un dulap, o dormeză, o lampă, un bibelou chinezesc, ceva!

În primul an de la aderarea la Uniunea Europeană, România se confruntă cu o dramă fără precedent, drama parlamentarilor chiriaşi. Într-un singur an de apartenenţă la Uniunea Europeană, politicienii români au rezolvat sărăcia, şomajul, lipsa locuinţelor pentru tineri, problema corupţiei, problema taxelor şi impozitelor aberant de multe şi de mari, problema tarifelor imense achitate la întreţinere de cei care locuiesc în blocuri, problema dispariţiei satului românesc şi criza din agricultură. Le-au rezolvat pe toate, mai puţin problema parlamentarilor chiriaşi! Românii trăiesc în paradis şi i-au uitat pe cei care au făurit acest paradis, i-au uitat pe ei, parlamentarii chiriaşi. Să nu-i uităm, să-i ajutăm! Şi ei sunt ai noştri…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII