30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAgenţie pentru prestaţii sociale

Agenţie pentru prestaţii sociale

OLT. Începând cu 1 noiembrie, la nivelul judeţelor se vor înfiinţa Agenţiile de Plăţi şi Prestaţii Sociale. Acestea vor funcţiona în subordinea Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse. Personalul din instituţiile nou-create va fi asigurat prin reorganizarea direcţiilor de muncă şi protecţie socială judeţene, dar şi din preluarea de posturi de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Posturile şi personalul se preiau, pe bază de protocol, în care se vor stabili structura posturilor redistribuite şi cheltuielile de personal aferente, pe capitole de cheltuieli, incluzând toate drepturile salariale prevăzute de lege.

Agenţia de Plăţi şi Prestaţii Sociale se va ocupa în exclusivitate de stabilirea şi plata drepturilor de asistenţă socială. Directorul de asistenţă din cadrul DMSP, Liviu Luca, va asigura conducerea instituţiei în perioada interimatului.

„Agenţia de Plăţi şi Prestaţii Sociale va fi o instituţie specializată pe domeniul de asistenţă socială“, a explicat directorul Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială Olt, Velemir Radovan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS