21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalMâncărurile de post golesc buzunarele vâlcenilor

Mâncărurile de post golesc buzunarele vâlcenilor

Deşi magazinele şi supermarketurile abundă în produse sofisticate, nu toată lumea îşi permite să le şi cumpere. Mulţi vâlceni vor posti la fel ca bunicii şi părinţii lor, cu fasole şi cartofi.

VÂLCEA. A început Postul Crăciunului de aproape două săptămâni şi majoritatea magazinelor şi a supermarketurilor oferă deja o gamă diversificată de produse de post. Dacă până acum cele mai căutate produse erau soia şi pateurile vegetale, anul acesta pot fi văzute noi produse pe piaţă. Pateuri vegetale, crenvurşti vegetali, parizer vegetal, şniţele, crochete de post, pârjoale de post, caşcaval, brânză vegetală sunt doar câteva dintre produsele pe care vâlcenii le pot găsi pe rafturile magazinelor, iar cererea pentru acest tip de produse este în creştere. Pe de altă parte, această perioadă din an este una dintre cele mai benefice din punct de vedere al vânzărilor, profitul magazinelor ajungând să se dubleze. „Cred că Postul Crăciunului este cea mai bună perioadă, vânzările cresc mult. Acestea se dublează faţă de perioadele obişnuite. Chiar dacă oamenii zic că nu au bani, postul tot îl ţin, aşa că ei cumpără mâncare oricum“, a precizat o vânzătoare. Vâlcenii au renunţat la carne, ouă şi lapte, adoptând o dietă bazată pe produse vegetale, însă, din păcate, alimentele permise sunt destul de scumpe. De asemenea, vâlcenii au păreri diferite despre mâncarea de post, unii se plâng de preţuri, alţii acceptă situaţia ca atare. Constantin C. consideră că degeaba pe piaţă au apărut foarte multe produse semipreparate de post dacă nu sunt şi bani să le cumperi.

„Gama de produse e foarte diversificată, însă nu ne putem permite să cumpărăm chiar de toate. După cum ştiţi, pensiile sunt destul de mici. Ne rezumăm la fasole şi cartofi“, a declarat Constantin M., de 60 de ani. Unii credincioşi sunt deja resemnaţi în această privinţă. „Ce să facem? Cumpărăm, că nu avem ce face. Postul e lung şi dacă vrem să-l ţinem pe tot trebuie să mai diversificăm şi mâncarea“, a spus Ioana B., de 50 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS