20.1 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalApa caldă se opreşte o săptămână

Apa caldă se opreşte o săptămână

VÂLCEA. Locuitorii din Râmnicu Vâlcea nu vor mai avea apă caldă timp de o săptămână, în perioada 19 – 26 august. Conducerea furnizorului de agent termic CET Govora a anunţat ieri că este vorba despre o oprire tehnologică a centralei şi a sistemului de termoficare din Râmnic. „Periodic trebuie să facem o oprire a întregii centrale pentru revizii şi reabilitări ale sistemelor. Ultima oprire a avut loc acum patru ani“, a declarat Mihai Bălan, directorul general al CET.
Şeful centralei mai spune că data opririi a fost stabilită încă din luna aprilie a acestui an împreună cu unităţile importante de pe Platforma Chimică Oltchim şi USG SA, care consumă abur tehnologic. Mihai Bălan afirmă că în perioada în care activitatea va fi oprită se vor efectua lucrări atât la instalaţiile din centrală, cât şi la circuitul de distribuţie a apei calde din oraş. „În noaptea de vineri spre sâmbătă de săptămâna viitoare sperăm să punem în funcţiune primul grup termic, apoi, până duminică dimineaţă, sistemul să intre în parametrii normali pentru oraş“, a declarat Bălan.
Pe perioada opririi nu se va livra nici energie electrică în cadrul contractelor reglementate cu consumatorii din sistem. Conducerea CET afirmă că acest lucru a fost planificat şi acceptat de consumatori şi că furnizarea energiei electrice va fi reprogramată în altă perioadă. CET este singurul furnizor de agent termic al municipiului Râmnicu Vâlcea şi principalul producător de energie electrică de pe platforma chimică, funcţionând în sistem de cogenerare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS