21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateArhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, audiat la DNA

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, audiat la DNA

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a venit astăzi la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat de procurori pentru a fi audiat într-un dosar, transmite realitatea.net.

Înalt Preasfinţitul Teodosie a ajuns la sediul DNA în jurul orei 11.10, fiind însoţit de un preot. Arhiepiscopul Tomisului nu a dorit să spună pentru ce a fost citat de procurori şi nici dacă va da declaraţii în calitate de martor sau de suspect.

În iulie 2009, IPS Teodosie a fost audiat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie într-un dosar deschis în urma unei investigaţii jurnalistice, care a relevat anumite practici în modul de înscriere la Facultatea de Teologie de la Universitatea „Ovidius”, din Constanţa. Potrivit Mediafax., dosarul a ajuns la Parchetul instanţei supreme de la Parchetul Tribunalului Constanţa, după ce Arhiepiscopia Tomisului a confirmat că ierarhul face parte din înaltul cler al BOR, astfel că atrage competenţa procurorilor PICCJ de investigare a acuzaţilor ce i-au fost aduse lui IPS Teodosie.

Conform Parchetului Tribunalului Constanţa, în luna martie 2009, deşi trecuseră şase luni de la începerea anului şcolar, în schimbul sumei de 3.000 de euro, din care a fost oferită suma de 850 de euro, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, ar fi intermediat înscrierea, pe bază de documente false, antedatate, la Facultatea de Teologie a unui reporter de la ziarul „România Liberă”, fiind ajutat în acest sens de către inspectorul Biroului Catehizare, părintele Emil Cosmin Brăescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS