30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnchisoare cu executare pentru fostul ministru Monica Ridzi

Închisoare cu executare pentru fostul ministru Monica Ridzi

Pedeapsa închisorii cu executare în cazul fostului ministru Monica Iacob Ridzi este necesară în vederea conformării acesteia la valorile sociale ocrotite de lege şi, în primul rând, la gestionarea în condiţiile legii şi cu bună credinţă a fondurilor publice, reiese din motivarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), potrivit realitatea.net.

ÎCCJ a redactat motivarea deciziei prin care Monica Iacob Ridzi a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, în dosarul manifestărilor organizate în 2009 de Ziua Naţională a Tineretului.

În motivare, judecătorii arată că „analizarea gravităţii concrete a faptelor, influenţată de mobilul şi scopul acestora, în procesul de individualizare judiciară a pedepselor ce vor fi aplicate în cazul infracţiunilor săvârşite în speţă generează, în consecinţă, gradualizarea pedepselor ce se vor aplica în cauză”.

Instanţa subliniază că Ridzi a dispus plata a peste 2,7 milioane de lei din bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) pe care îl conducea, pentru prestaţii neefectuate sau supraevaluate.
Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi a fost condamnată, în 28 ianuarie, de ÎCCJ, la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Naţională a Tineretului, decizia nefiind definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS