23.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComandantul Comandamentului canadian pentru operaţii întrunite, în România

Comandantul Comandamentului canadian pentru operaţii întrunite, în România

Generalul-locotenent Ştefan Dănilă, şeful Statului Major General, l-a primit vineri, 13 iunie, la sediul instituţiei, pe comandantul Comandamentului canadian pentru operaţii întrunite, generalul-locotenent Stuart Beare, aflat în vizită oficială în România.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte privind cooperarea dintre cele două armate şi continuarea instruirii şi antrenării în comun prin exerciţii pe teritoriul României.
În acest context, şeful SMG a arătat că prezenţa detaşamentului canadian dislocat la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii este un exemplu privind solidaritatea la nivelul Alianţei. “Am apreciat implicarea Canadei în aplicarea rapidă a măsurilor stabilite la nivelul NATO pentru statele din flancul estic al Alianţei. Antrenamentul piloţilor canadieni în spaţiul aerian al României le va permite acestora ca, la nevoie, să execute misiuni de Poliţie Aeriană în această zonă”, a subliniat generalul-locotenent Dănilă.
De asemenea, cei doi oficiali au analizat evoluţiile recente ale situaţiei de securitate din zonă şi posibilele implicaţii militare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS