30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia Nana și-a încetat activitatea

Comisia Nana și-a încetat activitatea

Comisia juridică din Camera Deputaților a decis miercuri cu unanimitate de voturi ca activitatea Comisiei Nana să înceteze, după ce a fost începută urmărirea penală în cazul schimburilor de terenuri agricole din localitatea Nana, județul Călărași, pe baza raportului Corpului de control al prim-ministrului, potrivit Agerpres. Deputații au luat decizia în baza art. 74 alin. 2 din Regulamentul Camerei Deputaților, care spune că o comisie de anchetă parlamentară încetează de drept în momentul deschiderii unor proceduri judiciare privitoare la faptele sau activitățile care constituie obiectivul ei. În această situație Biroul Permanent al Camerei Deputaților anunță organele de urmărire penale că pot avea acces la toate documentele referitoare la cazul în speță aflat în activitatea Camerei Deputaților. În consecință, comisia și-a încetat activitatea.

La data de 16 aprilie, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au început urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale și fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate și arendarea unor terenuri de pe raza comunei Nana.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, dosarul privind terenurile din comuna Nana a fost constituit în urma sesizării transmise de Corpul de control al premierului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS