30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFenechiu vrea proces televizat

Fenechiu vrea proces televizat

Relu Fenechiu a declarat, azi, că ar vrea să ceară în instanţă ca procesul său să fie televizat, informează realitatea.net. Întrebat dacă se teme pentru libertatea sa, după arestarea lui Năstase, Fenechiu a răspuns: „Nu mi-e teamă dupa ce s-a întâmplat ieri. Mi-aş dori foarte mult ca procesul acesta să fie televizat. Dacă pot cere la instanţă, chiar o să cer. De ce? Pentru că mi-aş dori ca toată lumea să vadă ce se întâmplă. Cred că sunt unul dintre puţinele cazuri în care se poate vedea de la o poştă, dacă este bunăvoinţă şi normalitate, că nu am greşit cu absolut nimic. Sunt un om de afaceri care a făcut demersuri pentru a-şi vinde marfa”.

După condamnarea fostului premier Adrian Năstase, un alt demnitar se pregăteşte de o sentinţă finală. Instanţa Supremă judecă astăzi un nou termen, care ar putea fi şi ultimul, în dosarul de corupţie al fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu.

Cei cinci judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au cerut la termenul anterior ca pe 7 ianuarie să fie prezenţi toţi inculpaţii pentru a fi audiaţi. Dosarul Transformatorul se judecă în recurs după ce în vara anului trecut, Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Politicianul e acuzat că firmele pe care le deţine ar fi cumpărat transformatoare vechi pe care le-ar fi vopsit şi vândut apoi societăţii Electrica Moldova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS