18.7 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVreme caldă cu temperaturi de 13 grade

Vreme caldă cu temperaturi de 13 grade

Sâmbătă vremea va fi în continuare caldă pentru această dată în toate regiunile, dar cu precădere în cele vestice, la deal şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade, mai ridicate în Dealurile de Vest până în jur de 13 grade. Vor fi înnorări mai persistente în zonele joase din centrul, estul şi sud-estul ţării, unde local se va semnala ceaţă şi izolat burniţă, precum şi în nord-vest, unde pe arii restrânse va ploua slab. În restu ţării cerul va fi parţial noros aşadar vor fi şi perioade însorite.

METEO BUCUREŞTI

În capitală, dimineaţă vor fi minus 2…0 grade şi condiţii de ceaţă. Peste zi cerul va fi mai mult noros. Temperatura maximă va fi în jur de 4 grade.

METEO MUNTE

La munte va fi un weekend cu vreme caldă pentru această dată. Vor fi înnorări şi pe arii restrânse vor cădea precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali. În restul zonelor montane cerul va fi partial noros iar pe văi şi în depresiuni local se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate pe crestele înalte in cursul zilei de duminică. La amiază vor fi 9 grade la Păltiniş, 8 la Predeal şi Stâna de Vale, 7 la Semenic şi 1 grad pe Ceahlău Toaca.

Temperaturile ridicate din ultima perioadă şi lipsa ninsorilor au afectat serios stratul de zăpadă, astfel acesta mai este present doar local şi măsoară până la: 27 cm la Păltiniş, 18 cm la Semenic, 10 cm la Poiana Braşov, 12 la Arieşeni şi 19 de cm la Straja.

METEO REGIUNI

În regiunile de dincolo de Carpaţi, vreme în continuare caldă pentru această dată cu precădere în cele vestice, la deal şi la munte unde maximele trec de 10 grade: 14 la Reşiţa, 12 la Arad şi 10 la Oradea. Maxime mai mici dar oricum mai mari decit mediile climatologice şi în Transilvania: 2 grade la Miercurea Ciuc, 9 la Sibiu şi 5 la Cluj Napoca.

În sud, tot vreme caldă dar cu valori termice mai mari în zonele de deal, 10 grade la Târgu Jiu, 11 la Râmnicu Vâlcea şi Piteşti, 9 la Târgovişte şi mai mici la şes unde va fi ceaţă iar norii sunt mai persistenţi: 6 grade la Craiova si Giurgiu, 5 la Călăraşi şi 4 în Buzău.

În Dobrogea, nori persistenţi şi ceaţă şi numai izolat burniţă dar tot cald şi aici: 7 grade la Tulcea şi Constanţa.

În Moldova, vreme fără soare în general, cu câteva raze prin nordul regiunii şi în Subcarpaţii Moldovei dar maxime peste normal cu 3-4 grade: 7 grade la Suceava, 6 la Iaşi, 3 la Bacău şi 4-5 în sud la Focsani si Galaţi.

VREMEA PE 2 ZILE

Duminică vremea se va menţine mai caldă decât ar fi normal pentru începutul lunii ianuarie, în special la deal şi la munte şi în regiunile vestice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade la Suceava şi Bacău şi 12 grade la Timişoara şi Oradea, uşor mai ridicate în zona deluroasă din vest. Cerul va fi mai mult noros în vestul, nordul şi centrul ţării, unde local va ploua slab, mai ales seara. În restul ţării vor fi înnorări temporare, local se va semnala ceaţă şi izolat burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane înalte.

În capitală, cerul va avea înnorări şi vor fi condiţii de ceaţă şi burniţă. Dimineata, minus 1 grad şi la amiază 3…4 grade.

Luni valorile termice vor fi cu mult mai ridicate decât mediile climatologice ale datei, astfel că maximele vor fi cuprinse între 4 la Alexandria şi 14 grade la Timişoara şi Arad, poate mai mult în zona deluroasă a Banatului. Cerul va avea înnorări temporare, iar în regiunile nordice pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Izolat se va semnala ceaţă în zonele joase.

În Bucureşti, vreme mult mai caldă decât ar fi normal la această dată. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla slab până la moderat. Dimineaţa, minus 1..0 grade. Maxima va fi în jur de 6 grade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS