6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin15 mai, ziua internaţională a familiei

15 mai, ziua internaţională a familiei

Ziua internaţională a Familiei se sărbătoreşte astăzi, fiind marcată încă din 1993. Deși familiile din întreaga lume s-au transformat foarte mult în ultimele decenii în ceea ce privește structura lor și ca urmare a tendințelor globale și a schimbărilor demografice, Națiunile Unite încă mai recunosc familia ca unitate de bază a societății. Ziua internațională a familiilor oferă o oportunitate de a promova conștientizarea problemelor legate de familii și de a spori cunoașterea proceselor sociale, economice și demografice care le afectează. A inspirat o serie de evenimente de sensibilizare, inclusiv zilele de familie naționale. În multe țări, această zi este o oportunitate de a evidenția diferitele domenii de interes și importanță pentru familii.
Obiectivul principal al acestei sărbători este acela de a sublinia importanţa familiilor, fără discriminare, în societate.
Sunt promovate valori precum toleranţa, respectul, împărţirea sarcinilor casnice şi combaterea tuturor formelor de violenţă în familie.
Ediția din 2018 dezbate rolul familiilor și al politicilor familiale în societățile pașnice și al incluziunii în strategia de dezvoltare durabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS