REŢETA DE WEEKEND – Spanac cu muşchi de porc

spanac-cu-muschiulet-de-porc-5

Ingrediente:

1 muşchi de porc, 1 kg spanac, 1 ceaşcă suc de roşii, 1 lingură pastă de roşii, 1 praf de nucşoară, 2 linguri de vin alb, 1/2 ceaşcă apă, 2-3 linguri făină, 1/4 ceaşcă supă pui/legume/apă, 1 ceapă, 1 fir ceapă verde, 1 fir usturoi verde.

Mod de preparare:


Se taie muşchiul de porc felii, se condimentează cu sare şi piper, se pudrează cu puţină făină, apoi se prăjeşte în ulei bine încins. Se stinge cu două linguri de vin şi o jumătate de ceaşcă de apă. Se lasă să fiarbă până se evaporă apa. Spanacul spălat şi curăţat de codiţe se opăreşte câteva minute în apă cu sare, apoi se scurge într-o strecurătoare. Se toacă cât mai fin. Se pune ceapa tocată mărunt la prăjit în uleiul în care s-a făcut carnea, apoi se adaugă ceapa şi usturoiul verzi, tocate mărunt. După ce s-au călit toate, se adaugă spanacul, sucul de roşii, pasta de roşii, nucşoara, supa de pui şi se lasă să fiarbă 5-8 minute, la foc mic spre mediu. Se adaugă carnea, se condimentează şi se lasă încă 10 minute, la foc mic.



Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

11 mai 2017

Primele roşii din Dolj au ajuns în pieţe

Primii doljeni care au produs roşii prin programul de sprijin pentru tomate cultivate în spaţii protejate au livrat marfa pe pieţele din România. Este vorba de doi fermieri din bazinul legumicol Poiana Mare şi unul din Işalniţa, care au scos

Sumarul ediției de vineri, 19 mai 2017

Top