6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMituri despre alimentaţie

Mituri despre alimentaţie

Când vine vorba despre alimentaţie şi diete, „folclorul“ este bogat. Ba că nu e bine să mânânci ceva, ba că, dimpotrivă, e foarte sănătos. Site-ul Yahoo Shine a verificat câteva dintre cele mai cunoscute mituri urbane.

Apa slăbeşte
Fals, dacă luaţi propoziţia ad-litteram. Consumând mai multe pahare de apă în plus pe zi – fără să interveniţi asupra conţinutului de alimente, nu veţi slăbi, pur şi simplu. Totuşi, studiile arată că, dacă beţi regulat apă înainte de masă, veţi mânca mai puţin. Acest fapt va conduce la o scădere a greutăţii. Atenţie, însă! Este vorba de apă, nu de sucuri, care, în opinia multora, sunt sinonime cu lichidele.

Făina albă are substanţe toxice
Fals. Făina albă este, într-adevăr „curăţată“ cu nişte substanţe chimice, însă acestea sunt verificate de organele abilitate şi nu sunt periculoase pentru organism. Făină albă este, de fapt, sărăcită de fibre, magneziu şi vitamina E în urma procesului de „albire“.

Morcovii îmbunătăţesc vederea
Fals. Vitamina A conţinută de morcovi este foarte importantă pentru sănătatea ochilor. Acest lucru nu înseamnă însă că vă veţi îmbunătăţi vederea, ci doar o veţi menţine. La fel de buni pentru vedere sunt şi cartofii dulci, spanacul şi dovleacul.

Cartofii prăjiţi fac coşuri
Fals. Nu mâncatul de cartofi prăjiţi în sine duce la apariţia coşurilor, ci grăsimea de pe degete care ar putea ajunge pe faţă. Studiile relevă că anumite uleiuri vegetale, în contact cu pielea, pot agrava o acnee deja existentă. Aşa că aveţi grijă să vă ştergeţi temeinic pe mâini după ce aţi mâncat ceva cu grăsimi şi evitaţi să vă atingeţi faţa înainte de a vă spăla.

Zahărul cauzează diabet
Fals. Zahărul nu este direct responsabil de declanşarea diabetului, aşa cum este fumatul de apariţia cancerului. De fapt, zahărul duce la îngrăşare, iar îngrăşarea sporeşte riscul de apariţie a diabetului. Pentru a fi feriţi de această boală, supravegheaţi-vă atent greutatea corporală, consumaţi alimente bogate în fibre (care au rol de reglare a glicemiei) şi renunţaţi la sucurile îndulcite.

Mâncatul seara îngraşă
Fals. Consumul mare de calorii îngraşă, indiferent de momentul zilei, dar cu precădere dacă este seara. În plus, sunt oameni care mănâncă după lăsarea întunericului nu pentru că le-ar fi foame, ci din plictiseală, pentru a se simţi recompensaţi după o zi grea de muncă sau, pur şi simplu, din cauza obiceiurilor proaste dobândite de-a lungul anilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS