17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVopsitul părului acasă

Vopsitul părului acasă

De ceva timp aţi renunţat să mai mergeţi la salonul de înfrumuseţare pentru a da părului culoarea pe care o doriţi. Totuşi, deşi vă consideraţi sigură pe dumneavoastră, n-ar fi rău să ţineţi cont de câteva sfaturi, care vă pot ajuta să obţineţi o nuanţă similară celei pe care o aveaţi atunci când plecaţi de la salonul de coafură şi, în plus, să nu vă agresaţi firul de păr.

Părul dumneavoastră a crescut. Nuanţa lui nu vă mai mulţumeşte şi aţi vrea să schimbaţi ceva. Vreţi să încercaţi singură să vă vopsiţi, aşa că porniţi în căutarea produsului ideal. Înainte însă de a alege o nuanţă care vă place, trebuie să ştiţi că imaginea de pe ambalaj nu este un criteriu. Să presupunem că vă doriţi o anumită nuanţă de blond şi, după multe căutări, credeţi că aţi găsit vopseaua perfectă: părul fotomodelului de pe ambalaj arată exact cum v-aţi dorit. Şansele ca părul dumneavoastră să dobândească o culoare similară sunt extrem de reduse. Explicaţia este cât se poate de simplă: se poate să aveţi o cu totul altă nuanţă naturală decât persoana din imagine. Pentru mai multă siguranţă, citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare a produsului şi vedeţi dacă printre indicaţii veţi regăsi şi necesitatea de a vă decolora. Procedura aceasta este una dintre cele mai agresive pentru firul de păr, riscând să-l deterioraţi. Pentru ca părul să nu aibă de suferit, cel mai indicat este să alegeţi o nuanţă cu cel mult două tonuri mai deschisă decât cea naturală. Dacă alegeţi una mai închisă, firul nu va fi agresat. Şi, pentru că regulile de folosire a vopselei nu sunt scrise doar pentru a aşterne ceva pe foaia albă, n-ar fi rău să le citiţi cu atenţie, pentru a nu risca să aveţi probleme mai greu de rezolvat şi un rezultat care nu e pe măsura aşteptărilor dumneavoastră. „În general, o cutie conţine o cremă colorantă şi un tub cu oxidant. Acestea două se vor amesteca într-un vas de plastic. După ce au fost omogenizate, se aplică pe păr în următoarele cinci minute, deoarece, dacă se lasă mai mult timp, nu mai acţionează. Vopsirea va începe întotdeauna cu rădăcina părului, din centrul capului către ceafă şi abia după aceea se va ajunge la partea din faţă. De ce? Răspunsul este simplu: temperatura capului din zona frontală este mai ridicată, iar vopseaua reacţionează mult mai repede. De asemenea, este foarte important să se respecte timpul de reacţie al vopselei, aşa cum este menţionat în instrucţiuni. Vopseaua se va aplica la rădăcini şi se va lăsa să acţioneze 15 minute, iar pe restul părului se va lăsa 10-15 minute. Timpul de reacţie nu trebuie să depăşească 30-45 de minute, căci astfel părul se arde, deteriorându-se“, a precizat Amina Ionescu, hair-stylist.

O îngrijire specială

Este bine de ştiut că părul vopsit trebuie să beneficieze de o îngrijire aparte, începând cu momentul finalizării aplicării vopselei. „În unele cutii există un recipient cu un stabilizator special de culoare (balsam), care trebuie aplicat pe păr după spălare. Efectul lui este important pentru părul proaspăt vopsit, căci îl hrăneşte şi fixează vopseaua. În plus, părul va fi mai uşor de descurcat“, a mai precizat hair-stylistul.
De asemenea, atunci când alegeţi vopseaua, nu omiteţi să treceţi în revistă şi produsele de îngrijire pentru păr vopsit. Cu ajutorul lor, părul va fi sănătos, căci ele hrănesc firul şi menţin vopseaua pentru mai mult timp. Aşa că strecuraţi în coşul de cumpărături, pe lângă vopsea, un şampon special pentru părul vopsit, un balsam şi o mască, aceasta trebuind aplicată o dată pe săptămână. „Doamnele şi domnişoarele trebuie să ştie că alegerea şamponului este extrem de importantă. Un şampon antimătreaţă nu este recomandat persoanelor cu păr vopsit, căci, din cauza componentelor chimice pe care le conţine, el este mai puternic decât produsele de spălare speciale pentru părul vopsit, ducând la pierderea culorii într-un timp scurt“, a conchis hair-stylistul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII