5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAbdomenul, o armă de seducţie pentru doamne

Abdomenul, o armă de seducţie pentru doamne

Un abdomen perfect plat, neted, cu muşchii bine definiţi permite doamnelor să adopte orice stil vestimentar, fără să-şi facă probleme.

Toate femeile visează să aibă un corp perfect, mai ales că se apropie anotimpul cald, când ne îmbrăcăm lejer şi lăsăm să se vadă cât mai mult din corpul nostru. Pe lângă braţele şi picioarele tonifiate, decolteul generos şi tenul luminos, abdomenul este una dintre părţile corpului care definesc o siluetă, deseori de invidiat.
Regimurile stricte şi înfometarea nu ajută cu nimic în încercarea de a obţine un abdomen perfect, susţin specialiştii. Însă un regim de viaţă sănătos şi o mişcare fizică susţinută fac minuni asupra siluetei dumneavoastră.

Trucuri fizice pentru un abdomen perfect

Există mai multe modalităţi prin care femeile pot ajunge la abdomenul mult visat. Exerciţiile fizice, „abdomenele“ – aşa cum le cunoaşte toată lumea, sunt cele mai eficiente atunci când încercăm să ne definim abdomenul. Exerciţiile Pilates sunt şi ele recomandate pentru că pun în mişcare toate grupele de muşchi, inclusiv cei abdominali. Specialiştii în domeniu recomandă opt minute de exerciţii fizice, de trei ori pe săptămână, însoţite de o alimentaţie sănătoasă, fără prea multe calorii. Nu începeţi niciodată exerciţiile fără să vă faceţi încălzirea, care are rolul de a accelera ritmul cardiac şi de a relaxa muşchii. O dată încălzite, vă puteţi apuca de exerciţiile propriu-zise. Nu lucraţi haotic, aşa cum consideraţi dumneavoastră că este bine. Cereţi sfatul unui specialist sau urmăriţi emisiunile de la televizor, care prezintă astfel de exerciţii. Alcătuiţi-vă un program şi lucraţi cel puţin două grupe musculare, în trei serii cu pauză de un minut între ele.

Trucuri alimentare pentru un abdomen perfect

La capitolul alimentaţie, trebuie să fiţi foarte atente şi să eliminaţi toate produsele care au un conţinut ridicat de calorii. Autorul cărţii „What your stomach is trying to tell you“ este de părere că puteţi obţine un abdomen perfect în doar şapte etape.
Respiraţi adânc. O respiraţie superficială nu permite oxigenenului să circule în tot organismul. Relaxarea este obligatorie înaintea oricărui exerciţiu fizic.
Mâncaţi încet şi sănătos. Oricât de mare ar fi tentaţia, renunţaţi la mâncatul în faţa televizorului. Stabiliţi-vă trei mese pe zi şi nu mai „ciuguliţi“ nimic între acestea. Concentraţi-vă asupra alimentaţiei, încercând să diversificaţi meniul pentru a oferi organismului toate componentele de care are nevoie. O alimentaţie sănătoasă trebuie să conţină fibre, cereale, fructe şi legume proaspete, peşte şi carne de pui fiartă sau grătar.
Concentraţi-vă asupra stomacului dumneavoastră şi încercaţi să înţelegeţi ce încearcă el să vă transmită. Greşeala majoră pe care o fac multe femei este programul alimentar haotic. O dată ce se aşază la masă, din cauza senzaţiei acute de foame, acestea au tendinţa de a mânca tot ce găsesc în frigider. Nu vă imaginaţi că stomacul este un sac fără fund. Mai bine mâncaţi mai puţin şi des, decât rar şi mult.

Faceţi mişcare

Câteva mişcări simple pot face minuni. Nu numai că se vor observa în scurt timp rezultatele direct asupra corpului dumneavoastră, dar prin mişcare, organismul dumneavoastră eliberează endorfine şi astfel veţi avea un tonus mai bun şi o vitalitate crescută. Cele mai eficiente sporturi pentru a obţine un abdomen perfect (şi nu numai) sunt înotul, alergatul şi mersul pe bicicletă. Dacă programul nu vă permite să mergeţi la sală şi nici să lucraţi acasă, încercaţi un exerciţiu pe cât de simplu, pe atât de eficient: când staţi pe scaun la birou, încordaţi muşchii abdominali timp de 15 secunde, după care relaxaţi-vă.
Folosindu-vă de o cremă grasă, masaţi-vă abdomenul timp de câteva minute, seara înainte de culcare. Masajul trebuie să fie de relaxare, nu unul agresiv, cu mişcări ferme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS