17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDecor marin în casa ta!

Decor marin în casa ta!

A venit primăvara, cu primele raze de soare care ne încălzesc, cu natura înverzită şi cu flori la tot pasul! Gândul ne poartă spre destinaţiile estivale de vacanţă. Toţi ne dorim să ajungem la mare şi să simţim nisipul sub tălpi şi briza prin păr.

 Dacă nu mai avem răbdare până la concediu, putem să încercăm să aducem marea la noi acasă, prin crearea unui decor marin în locuinţă. Site-ul egirl.ro vine în sprijinul nostru cu câteva idei pentru decorarea casei într-un stil care ne va face să visăm cu ochii deschişi la vacanţele estivale.
Stilul de inspiraţie marină a fost adoptat atât de designerii vestimentari, cât şi de cei din domeniul decoraţiunilor interioare. În continuare vă prezentăm câteva sfaturi, câteva trucuri pentru a aduce un strop de prospeţime în locuinţă.

Scoici, scoici, scoici

Oricine a strâns în decursul timpului amintiri de la mare- scoici, melci, stele de mare. „Capturile“ din anii trecuţi pot înfrumuseţa locuinţa dumneavoastră. O farfurie cu decor rustic sau un vas din lemn de mahon sunt recipientele perfecte pentru a prezenta lumii colecţia dumneavoastră de scoici şi melci.
Şi dacă odată, într-una dintre călătoriile dumneavoastră, aţi cumpărat drept suvenir o scoică- gigant, acum este momentul să o scoateţi la iveală, în această primăvară putând fi piesa de centru perfectă pentru o masă festivă.

Corali

Coralii au emanat o eternă fascinaţie pentru noi, femeile. Cine nu adoră sau nu îşi cumpără cercei, coliere sau brăţări din mărgean! Acum este momentul să vă împodobească şi casa, una dintre tendinţele din acest an ridicând în lumina reflectoarelor obiectele cu corali. În plus, culoarea roz-portocalie a coralilor este ideală pentru un decor textil: draperii, cuverturi sau feţe de pernă, toate vor da unei camere o notă de prospeţime.

Alb-albastrul grecesc … şi nu numai

Cine a fost în insulele însorite ale Greciei poate să împrumute din stilul elen în locuinţa sa. Căsuţele albe, înconjurate de leandri sau de caprifoi, au la ferestre diferite decoraţiuni marine, aşezate frumos în boluri sau farfurii ceramice lucrate manual. Din fericire, şi olarii noştri sunt maeştri în confecţionarea farfuriilor ceramice.
Optaţi pentru o farfurie sau pentru alt obiect decorativ, în stilul grecesc, în culori alb-albastru-bleumarin, cu desene naive. Iar pentru cei mai curajoşi, un tapet sau, de ce nu, o colorare intensă a pereţilor, în acelaşi stil cromatic, ar fi perfecte pentru crearea unei atmosfere deosebite!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS