5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinModa extensiilor de par

Moda extensiilor de par

Doamnele isi doresc in general ceea ce le lipseste mai mult: un par mai lung, câteva kilograme in minus sau in plus, mai putine riduri, un ten mai bronzat etc. Acum toate aceste dorinte se pot indeplini apelând la saloanele de frumusete.


Nu putine au fost femeile care au observat o schimbare radicala la o prietena sau vedeta de cinema, care de la un par cu o lungime medie „s-au trezit“ peste noapte cu un par lung. Angelina Jolie a inceput sa fie considerata „cea mai sexy“ in urma filmului „Pacat originar“, in care avea parul lung pâna la mijloc. Oricine poate face trecerea de la par mediu la unul lung, cu ajutorul extensiilor de par. Acest procedeu de infrumusetare poate fi utilizat si pentru a obtine mai mult volum sau pentru a adauga suvite de alta culoare, iar rasfatul de a avea plete de „Ileana Cosânzeana“, fara sa asteptati ani buni ca parul sa creasca, dureaza pâna la trei luni.


Parul care se foloseste pentru extensii provine de la donatori si este netratat chimic, de aceea se poate vopsi sau coafa ca si cum ar fi parul natural. Mesele sintetice sunt mai usoare si pot fi aplicate când parul este intr-o stare buna. „Când sunt aplicate extensii nu este de dorit sa va coafati cu placa de indreptat sau cu drotul, deoarece riscati sa va topiti siliconul care prinde mesele, dar se poate folosi foehnul“, a spus Amina Ionescu, hair stilist.


Parul poate fi purtat cum doriti: in coada, coc sau orice alta coafura, insa trebuie sa fiti atente cu agrafele, care nu trebuie sa penetreze siliconul care lipeste mesele de parul natural. Extensiile se ataseaza in rânduri orizontale, la baza scalpului. Procesul ia de obicei câteva ore, iar pentru a scapa de mese este recomandat sa mergeti tot la un salon de frumusete.


Ingrijirea extensiilor de par


Extensiile de par au nevoie de o ingrijire speciala. Este necesara o perie din par natural si trebuie sa va pieptanati incepând de la ceafa. Parul nu trebuie pieptanat cât este ud (acest sfat este valabil si pentru persoanele care nu poarta extensii). Parul semiuscat se descurca cu un pieptene cu dintii rari, insa nu de la radacina, deoarece riscati sa va smulgeti extensiile.


„Este de preferat ca atunci când dormiti sa va legati parul cu o esarfa. Daca doriti sa va vopsiti mesele, este recomandat sa mergeti la un salon de specialitate. Cât timp aveti extensiile nu trebuie sa pulverizati baza lor cu fixativ sau alte cosmetice pe baza de silicon“, recomanda Amina Ionescu.


Alt sfat important ar fi ca persoanele care au parul mai scurt de opt centimetri sa nu-si puna extensii. De asemenea, nu este recomandat acest procedeu femeilor gravide sau celor care au probleme cu scalpul sau carora le cade mult par.


Pentru un par lung este nevoie de circa 120-140 de extensii, in functie de lungime, iar daca vreti sa va sporiti volumul podoabei capilare, 75-80 de extensii vor fi suficiente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS