5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum transformam un colt al casei intr-un dormitor

Cum transformam un colt al casei intr-un dormitor

Când nu dispunem de suficient spatiu, ingeniozitatea este singura solutie care ne ramâne ca sa adaptam o camera la necesitatile noastre. In plus, este o solutie buna pentru a primi in ea si musafiri neanuntati sau pentru casele cu familii numeroase, apartamente sau garsoniere.


Pentru acele camere pe care dorim sa le transformam noaptea in dormitor si ziua intr-o camera spatioasa, exista câteva trucuri si un mobilier adecvat pentru a ne satisface necesitatile.


Mobilierul cel mai des folosit pentru acest tip de camere este canapeaua, patul-cuib, patul rabatabil si patul pliant. In plus, pentru a ascunde aceste paturi transformabile, ele pot fi acoperite cu huse sau cuverturi.


Pentru a obtine un dormitor confortabil nu este neaparat nevoie sa dispunem de un spatiu foarte mare. Exista mobilier special gândit pentru spatiile mici. In ceea ce priveste paturile, trebuie alese cele care se adapteaza cel mai bine la spatiul de care dispunem si la necesitati.


Patul constituie nucleul dormitorului si de obicei ocupa cel mai mare spatiu. Astfel, putem alege intre mai multe optiuni: patul rabatabil, care, in afara faptului ca ocupa putin spatiu, poate servi ca etajera; patul-cuib, o structura care ascunde un pat sub altul, este perfect pentru o camera de zi sau pentru o camera de copii; canapeaua, cea mai comuna piesa de mobilier, instalata in orice camera, poate fi folosita de una sau mai multe persoane, in functie de marimea ei.


Aceste optiuni sunt cel mai des intâlnite, dar exista si alte tipuri de mobilier, cum ar fi salteaua-futon, o idee orientala, formata dintr-o scândura cu saltea, asemanatoare canapelei; mobila cu pat, care poate adopta diverse forme, de la un fotoliul puf pâna la o masuta sau la un scaun extensibil, care se transforma intr-un pat de 90 de centimetri, ale carui saltele pot servi ca perne sau paturi.


Mai mult chiar…


Atunci când spatiul este strâmt, dimensiunea mobilierului este importanta, dar este de preferat sa poata primi multe obiecte. Mobilierul pliant, cum ar fi scaunele, taburetele si masutele care se pot pune unele peste altele sunt doar una dintre optiunile pe care le putem alege pentru a crea o camera confortabila si functionala in acelasi timp.


Mobilierul transformabil este o alta solutie pentru decorarea spatiilor reduse. Acest tip de mobilier, cu functie dubla, este foarte practic. Canapelele, mesele pliante si mesele care se transforma in banchete sunt doar câteva exemple de mobilier transformabil.


La rândul sau, mobilierul extensibil are o functie excelenta in amenajarea camerelor mici, la fel ca mobilierul cu roti, deoarece transportul sau usureaza transformarea unei camere in alta cu diferite ocazii.


In sfârsit, mobilierul rabatabil, cum ar fi mesele, scaunele sau recamierele, pare o piesa de mobila atunci când este inchis.


Asadar, este destul de usor de decorat o camera mica. In sufragerie, canapeaua poate face ca aceasta camera sa fie transformata intr-un excelent spatiu pentru primirea invitatilor la un moment dat. Pentru living sunt perfecte paturile care se transforma in puf, in timp ce pentru camerele pentru copii cele mai practice sunt paturile-cuib si cele rabatabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS