6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaÎncă 16 unități de învățământ recepționate prin proiectele cu finanțare externă. Una dintre ele este în judeţul Vâlcea

Încă 16 unități de învățământ recepționate prin proiectele cu finanțare externă. Una dintre ele este în judeţul Vâlcea

În cadrul Proiectului Reforma Educației Timpurii în România (P.R.E.T.) și a Proiectului Reabilitarea Infrastructurii Școlare (P.R.I.S), derulate de Ministerul Educației Naționale prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare (UMPMRSU), au fost recepționate, în perioada martie – aprilie, 16 unități de învățământ.

Dintre acestea, pentru trei unități de învățământ preuniversitar (două grădinițe cu program normal și o școală gimnazială) a fost efectuată recepția după încheierea lucrărilor de construcție, în timp ce pentru celelalte 13 unități de învățământ (trei grădinițe cu program normal, nouă școli cu clasele I-VIII și un colegiu) s-a realizat recepția finală, procedură ce are loc după expirarea perioadei de garanție de un an de la finalizarea obiectivelor de investiții. Județele în care au fost recepționate cele 16 unități de învățământ sunt Iași (4), Botoșani (3), Mureș (2), Suceava (2), Sibiu, Vâlcea, Giurgiu, Covasna și Galați. Cele 5 grădinițe au 2, 3 sau 4 săli/grupă.
Anul trecut a fost finalizată construcția a 40 de grădinițe. Acestea se adaugă celor 130 de grădinițe construite în perioada 2013-2016. Conform acordului de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), în valoare de 80,75 milioane de euro, finanțarea se acordă pentru construirea de grădinițe cu program normal cu 2, 3 și 4 săli/grupă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS