7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Poliţiştii au confiscat aproape 70 mc de material lemnos

Vâlcea: Poliţiştii au confiscat aproape 70 mc de material lemnos

Poliţiştii din cadrul IPJ Vâlcea – Serviciul Ordine Publică – Biroul combaterea delictelor silvice, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Rîmnicu Vâlcea au organizat şi desfăşurat, ieri, acţiuni de verificare a legalităţii activităţilor desfăşurate în domeniul silvic, de către un agent economic cu sediul în comuna Şuşani.
Cu această ocazie au fost constatate încălcări ale legii, motiv pentru care s-a dispus sancţionarea contravenţională a agentului economic cu amendă în cuantum total de 10.000 de lei.
De asemenea, s-a dispus şi confiscarea cantităţii de 67 mc de material lemnos, lemn rotund şi lemn de foc, speciile stejar, carpen, fag şi salcâm, în valoare totală de 7295,96 de lei.
Totodată, cu ocazia activităţilor desfăşurate, au mai fost aplicate, la diferite persoane fizice, 4 sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 15.000  de lei.

Tot ieri, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Călimăneşti l-au depistat pe P. David, de 27 de ani, din oraşul Brezoi, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 7 – Seaca şi transporta 1,3 m.c de material lemnos, specia gorun, fără a deţine aviz de însoţire.
P. David a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 2.000 de lei, iar cantitatea de material lemnos a fost confiscată şi predată la Ocolul  Silvic Călimăneşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS