5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaOltchim vrea să se alăture Chimcomplex în Compania Română de Chimie

Oltchim vrea să se alăture Chimcomplex în Compania Română de Chimie

Directorul general al SC Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, Victor Avram, a participat marţi la inaugurarea celei mai eficiente instalaţii de cogenerare din Europa, care a fost pusă în funcţiune în România, la Chimcomplex Borzeşti. Investiţia de peste 14,35 milioane de euro permite combinatului să-şi reducă în mod substanţial costurile energetice. „În România, industria ar trebui să îşi găsească făgaşul normal. În ultima vreme am asistat numai la închideri de fabrici, opriri temporare sau totale. Ar fi nemaipomenit dacă am reuşi să facem o astfel de companie (…). Ar fi un pas câştigat pentru ţară, nu neapărat pentru cele două companii. Cu siguranţă, această integrare, această dezvoltare da alt potenţial şi ai alt cuvânt de spus pe piaţă în acel moment”, a declarat Victor Avram. Acesta a mai spus că integrarea Oltchim împreună cu SC Chimcomplex Borzeşti în cadrul Companiei Române de Chimie ar fi “un pas câştigat pentru ţară” iar nouă construcţie ar avea un alt cuvânt de spus pe piaţă de profil din întreagă regiune. Întrebat cum priveşte intenţia Chimcomplex de a achiziţiona Oltchim şi de a înfiinţa astfel Compania Română de Chimie, Victor Avram a declarat că apariţia unei astfel de companii ar fi de bun augur.

Directorul SC Chimcomplex SĂ, Dumitru Coman, a declarat că echipa de management a Grupului SCR deţine expertiză şi soluţiile necesare pentru salvarea Oltchim. „Credem că platforma de la Oltchim are în continuare potenţial, este nevoie doar de acel catalizator care să integreze energiile celor două echipe. Noi credem că acest catalizator poate fi aşezat în interiorul echipei de la Oltchim împreună cu Chimcomplex”, a subliniat directorul general al SC Chimcomplex SĂ, Dumitru Coman. Acesta a mai adăugat faptul că speră că statul român să ia în considerare pentru Oltchim soluţia integrării în Compania Română de Chimie, cu efecte atât în plan strategic, în plan social, dar mai ales cu efecte în ceea ce înseamnă dezvoltarea durabilă a acestei ţări.

Chimcomplex Borzeşti, parte a Grupului SCR, este unul din cei mai importanţi fabricanţi de produse chimice din România şi Europa de Sud-Est. Activitatea principala a Chimcomplex SĂ Borzeşti constă în fabricarea şi comercializarea produselor clorosodice, clorurilor anorganice, alchilaminelor şi a solventilor organici. Principalele produse sunt sodă caustică şi clorul care se obţin printr-un procedeu modern de electroliză cu membrană schimbătoare de ioni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS