Campanie pentru prevenirea violenţei domestice, desfăşurată de poliţiştii olteni

Foto: Arhiva GdS


Inspectoratul Județean de Poliție Olt va desfășura, începând de astăzi, acțiuni de prevenire a violenței domestice, cu scopul de a conștientiza cetățenii asupra importanței adoptării unei atitudini de intoleranță față de aceste abuzuri.

Statisticile la nivelul județului arată că mai mult de jumătate dintre victimele violenței domestice sunt minori, acest lucru, coroborat cu opinia specialiștilor, conform căreia consecințele în cazul copiilor(victime sau martori) sunt mult mai ample și de durată, impunând necesitatea dezvoltării de proiecte la nivel local cu scopul prevenirii și diminuării fenomenului.

Campania se circumscrie Priorității Poliției Române „Prevenirea violenței în familie” și are ca obiectiv informarea cetățenilor asupra tuturor aspectelor specifice violenței domestice: fazele ciclului violenței în familie, stereotipuri, manifestări, reacții de apărare ale victimelor, legislație în vigoare dar și modalități de prevenire și combatere.

La evenimentul de lansare a Campaniei „Spune STOP DIN START violenței!” au participat consilieri școlari din unități de învățământ din municipiul Slatina dar și din mediul rural, ei fiind cei care, de multe ori, află primii de astfel de abuzuri în rândul elevilor sau părinților, având datoria de a le oferi consiliere. Aceștia vor sprijini, de asemenea, inițiatorii campaniei, în activitățile specifice.


Specialiștii antidrog iși vor aduce aportul în aceste actiuni prin atragerea atenției asupra uneia din cauzele importante care stau la baza izbucnirii conflictelor în familie, anume, consumul de alcool, cunoscut fiind faptul că mulți agresori se află sub influența alcoolului atunci când săvârșesc fapte de violență domestică.

Acțiunile preventive vor fi desfășurate atât la nivelul unităților de învățământ, cât și în centrele de servicii sociale pentru victimele violenței în familie care funcționează la nivelul județului, polițiștii beneficiind de sprijinul de specialitate din cadrul Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Olt.


Comenteaza acum

Alte stiri

6 decembrie 2018

Vâlcea: Activităţi de prevenţie pe tema violenței în școli

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Poliției Orașului Bălcești au desfășurat o serie de activități de prevenire și combatere pe tema violenței în școli, a delicvenței juvenile și ...
31 octombrie 2018

Horoscop

Berbec Dacă la serviciu situaţia se tensionează astăzi şi vă trece prin gând să porniţi de la zero, ar fi recomandabil să staţi să vă gândiţi, şi de două ori dacă e nevoie, dacă ştiţi la ce renunţaţi şi pentru

Sumarul ediției de luni, 10 decembrie 2018

Top